uitgelicht

Bizarre zege brengt Trinitas Oisterwijk ongekende apotheose van het seizoen

Weinigen gaven nog een cent voor de kampioensaspiraties van Trinitas na de nederlaag tegen TSV Gudok. Trinitas stond vierde, en op acht punten achterstand op koploper Vlijmense Boys, met nog 5 wedstijden te spelen.

En waar Trinitas alle wedstrijden ging winnen daarna, daar begonnen de drie bovenste ploegen steeds punten te verliezen. Trinitas kroop zo steeds dichter naar de top van de ranglijst. Tot afgelopen week waar het nog op één punt van Vlijmense Boys stond.

Bron: Trinitas Oisterwijk

Vlijmen bezweek deze zondag al snel onder de druk en kwam al na drie minuten op achterstand in de lastige derby in en tegen Nieuwkuijk. Trinitas wat speelde op verplaatsing bij degradatiekandidaat BVV kreeg al snel lucht van de ontwikkelingen in Nieuwkuijk. Hierdoor ontstond een surrealistische wedstrijd in Den Bosch, waar Trinitas al snel op een 1-0 achterstand kwam door een strafschop van Marthy Aarts. Ondertussen stonden de Boys uit Vlijmen al op een 3-0 achterstand in Nieuwkuijk.

Trinitas ging direct in de achtervolging en zette de competitie in een kwartier volledig op zijn kop. Harm van de Ven scoorde twee keer in vijf minuten zodat Trinitas virtueel koploper was. Toen Job Viellevoye daarna 1-3 maakte leek Trinitas ook definitief koploper te blijven, zeker nadat Harm van de Ven een strafschop mocht gaan nemen. Harm die normaal een zekerheidje is vanaf de strafschopstip miste echter. Direct daarop kwam BVV door een doelpunt van Sharif Lopez op 2-3 zodat de spanning weer helemaal terug was. Tussendoor kregen een speler en de trainer nog een rode kaart en werd de wedstrijd kortstondig gestaakt.

Wederom kwam Trinitas daarna vijf minuten voor tijd op een marge van twee doelpunten door het derde doelpunt van Harm van de Ven. Maar binnen één minuut stond het alweer 3-4 door een doelpunt van weer Sharif Lopez. René de Jong die via de bestuursapp verslag deed van de wedstrijd hield het bijna niet meer.

In de laatste minuut was het Max van Dongen die eindelijk verlichting gaf toen hij de 3-5 binnen prikte. In Nieuwkuijk was het ondertussen 4-0 geworden zodat Vlijmense Boys geen bedreiging meer vormde. Trinitas trok het meeslepende duel vervolgens over de streep en bleek de nieuwe koploper. Maar liefst vier ploegen hebben nog een kans op het kampioenschap na de een na laatste speeldag, een ongekende apotheose met Trinitas Oisterwijk op poleposition.

Volgende week kunnen zowel tegenstander FC Engelen en Trinitas het kampioenschap nog binnenslepen. Trinitas is sowieso kampioen bij een overwinning, FC Engelen heeft nogal wat hulp van andere ploegen nodig en moet met 0-8 winnen op sportpark Dˈn Donk. Maar ook Gilze en Vlijmense Boys hebben nog kans op de titel bij puntverlies van Trinitas.

Met ook de internationale toernooien die bezig zijn zal het ongetwijfeld erg druk worden op ons sportpark, de eerste test voor de parkeerplaatsen die net gereed zijn. Ons advies kom op tijd want het gaat druk worden. Een fantastisch slotakkoord van een toch al prachtig voetbaljaar ligt in het verschiet voor Trinitas Oisterwijk. We hebben wel één dringende vraag, mochten er fakkels worden afgestoken gooi deze dan absoluut niet op het kunstgras. Laten we ons schitterende complex houden zoals het is.