carnaval 2023

Het KVL Velleke: Wit indien gewassen


Wekelijks publiceren wij een anekdote uit de Velleke’s, het informatieblad van en voor medewerkers van de KVL van 1975 tot en met 1993. Ze zijn zorgvuldig bewaard door voormalig medewerker Bep van den Berk en geschonken aan de Collectie van Ad Wolfs adr. Zn. Stichting behoud cultureel en industrieel erfgoed Moergestel.

Oldtimer

De aankondiging van weer een KVL feestavond.

De gemiddelde oldtimerliefhebber zou er (spreekwoordelijk) een moord voor doen. Een mooie witte N.S.U. uit 1969, met 95.000 kilometer op de teller. Hij staat op het moment van dit elfde Velleke te koop bij de KVL, tegenover de dokterskamer. Helaas na 7 jaar al met wat deuken en roest, en ‘indien gewassen’ in de kleur wit. Het kenteken staat ook vermeld, iets wat we tegenwoordig uit privacy overwegingen nalaten te doen. Kan nu gerust, want 75-84-HU komt in de RDW data niet meer voor; vermoedelijk is deze ‘oldtimer’ tussentijds naar de eeuwige jachtvelden vertrokken.

Feesten

De KVL stond in ieder geval een aantal jaren bekend om hun grootse feesten. Groots in verhouding tot de toen gebruikelijke versnaperingen en entertainment, en groots vanwege het verloten van mooie cadeaus. Er werd zelfs een enquete voor gehouden, opdat de organisatie alle mogelijke moeite kon doen om d feestavond voor iedereen te laten slagen. het plan: Een etentje, een ontspanningsprogramma van twee uur, en daarna tot in de late uurtjes vrij dansen. Vervoer naar huis werd ook geregeld, hoewel dat voorde lokale arbeiders geen probleem hoefde te zijn, want de locatie was het ook toen al bekende Klein Speyck.

 

Klik en lees hier dit Velleke

Klik hier en lees eerdere edities