ondernemers

Oysters Oisterwijk scoren goed


De rugbyers van Oisterwijk Oysters 1 hebben in de Trophy Poule van de ereklasse een monsterzege geboekt op RC Groningen.

De noorderlingen werden met maar liefst 118-0 verslagen. Al snel bleek dat Groningen geen antwoord had op de versnellingen van Oysters. Bij de rust stond het al 50-0. Eind tweede helft viel ook nog eens een speler van de Groningers geblesseerd uit, waardoor zij met 14 spelers verder moesten. Bij Oysters was er een mooi moment voor de jonge Arnoud van Boekel, die zijn eerste try drukte Isaac Kense en Jip Schaapveld drukten allebei vier tries. Zij kregen volgens traditionele regels de wedstrijdbal geschonken.

Zo doe je dat! (Bron Oysters.nl)

Ook Oysters II kwamen tot drie-dubbele cijfers; vanaf het begin werd duidelijk dat de Oysters II tegen Breda iets wilde laten zien. De eerdere wedstrijden tegen het team uit de Nassaustad werden afgelast of uitgesteld (weersomstandigheden en corona). Doordat de laatste afzegging in een hausse van afzeggingen zat werd op de motivatie van het tweede team een behoorlijke aanslag gedaan. Aan de andere kant: een prima reden om, áls er gespeeld kan worden, het maximale te laten zien. Na 80 minuten stond er 108 – 0 op het score bord (of eigenlijk 8-0, want het bord kan niet verder. Nagenoeg een evenaring van het eerste team een dag eerder. Op naar het kampioenschap heren!