Care Inn

Repair Café in Wijkcentrum Pannenschuur


De belangrijkste doelen van het Repair Café zijn het verkleinen van de afvalberg, het behouden en vergroten van kennis over repareren en het versterken van de sociale cohesie.

Met zo’n ‘handig café’ in de buurt hoef je in principe niet naar de monteur, wat weer veel geld kost. Je kunt jouw kapotte eigendom, bijvoorbeeld een stofzuiger, gratis samen met een deskundige maken. Ook is het duurzaam, want als het weer gemaakt is hoef je het niet weg te gooien. Dat bespaart weer een afvalberg. De bijeenkomst vindt iedere 2e zaterdag van de maand plaats om 13:00 uur.

Repair Café?

Kinderen leren dat repareren vaak nog kan (Foto: Joris van der Pijll).

Een Repair Café is een gratis toegankelijke bijeenkomst die draait om (samen) repareren. Bij de reparaties zijn deskundigen aanwezig die in de techniek/reparatie werken of een technische achtergrond hebben. Deze ‘Handige Harries’ zorgen voor ondersteuning als tijdens het herstellen iets misgaat. Vanaf 9 april zijn er twee naaisters beschikbaar voor kledingherstel.

Bezoekers komen binnen met kapotte spullen. Denk aan computers, elektrische apparaten, kleding enz. Samen met een deskundige vrijwilliger gaat de bezoeker aan de slag. Tussendoor kan er een kopje koffie of thee of een glaasje fris worden genuttigd. Het heet niet voor niks Repair CAFÉ. Tijdens het repareren krijgen de bezoekers wat technische kennis mee, die ze kunnen toepassen in de toekomst.

Tekst: Jurre Sampers, student MBO Mediaredactie Den Bosch – Stagiair LOVO

Wanneer?

Tweede zaterdag van de maand van 13.00 tot 17.00 uur.

 

DTZ logo low