Care Inn

Digicafé in Bibliotheek Oisterwijk en Moergestel


Je zaken digitaal regelen is niet meer uit het dagelijks leven weg te denken. Maar wat je allemaal digitaal moet doen is niet altijd even makkelijk.

Loop binnen voor hulp met digitale vragen.

Bij het Digicafé komen er dan ook steeds meer mensen met vragen over het gebruik van digitale apparatuur zoals laptop, ipad, mobiele telefoon en e-reader. Maar ook met vragen over bijv. het installeren en gebruiken van apps, aanmaken van accounts etc. Kortom er is steeds meer vraag naar digitale ondersteuning. Daarom houden we in de Bibliotheek een wekelijks digitaal spreekuur.

Naast ondersteuning bij digitale vragen kun je nu ook terecht voor het oefenen met je eigen apparatuur. In de praktijk blijkt dat als mensen de Klik & Tik training hebben gevolgd ze thuis toch nog tegen dingen aanlopen waarvan ze niet weten hoe ze die op moeten lossen. Nu is er de mogelijkheid om dan met je laptop of ipad (inclusief adapter) naar de Bibliotheek te komen tijdens het Digicafé, dan kijkt de vrijwilliger met je mee en kun je er meteen even mee oefenen. Zo blijf je actief bezig met je digitale vaardigheden en kun je steeds beter zelf je zaken digitaal regelen.

 

Digicafé Oisterwijk

Elke donderdagmiddag 14.00-16.00u

Digicafe Moergestel

Om de week op woensdag van 13.30 tot 14.30u

Beide vrije inloop, gratis