Care Inn

Beeldbank Oisterwijk: Oisterwijkse kermis, 2003


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de Beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

De kermis en snoepgoed gaan hand in hand! (Bron: LOVO)

’n Mooi plan van de Oisterwijkse kermisorganisatie: levensgrote ‘Bob de Bouwer’ en ‘Bert en Ernie’-karakters inzetten als éxtra stimulatie om met jonge kroost naar de kermis te gaan.

LOVO’s Joop van Wingerden toog met camera- en geluidskracht naar de kermis om ’n item te maken. Met vragen als ‘Heb je Bob de Bouwer al gezien?!’, was het ijs bij kinderen direct gebroken; daar waar zij gewoonlijk snel dichtklappen bij het zien van ’n camera en microfoon was er nu meteen enthousiasme!

Minder geluk was er met het meegenomen materieel. De microfoon was niet van het kaliber dat kermisgeluid aankon en de camera had van het kleurspektakel van ’n kermis niks begrepen: fletsheid was troef…

Niet getreurd: in zwart-wit is de film zéker toonbaar. Bovendien is de ontwapende manier waarop Joop van Wingerden zijn items maakte weer heel herkenbaar en heerlijk aanwezig!

Geniet van ’n stukje kermis van meer dan twintig jaren terug!

 

 

 

Klik en bekijk de Beeldbank van Oisterwijk