Care Inn

Natuurwandeling met gids van IVN Oisterwijk


Geniet je ook zo van vogels, planten en struiken tijdens jouw wandelingen? Van een rondfladderende vlinder of een kikker die het ven in plonst. Kortom, van al het moois van de Oisterwijkse natuur.

Een natuurwandeling met uitleg door een gids…

De IVN natuurgidsen kennen het gebied en herkennen vaak de liedjes van de vogels. Zo ontdek je bijvoorbeeld een blauwborst of een fluiter. Maar ook een Judasoor op een boom of sterrenschot op het mos. Ga mee op pad en ontdek elk seizoen weer nieuwe dingen.

Elke laatste dinsdag van de maand organiseert IVN Oisterwijk een natuurwandeling met gids in de Oisterwijkse Bossen en Vennen of rond de beekdalen van de Beerze en de Rosep. De wandelingen starten om 10.00 uur, afwisselend vanaf De Gerrithoeve en Morgenrood in Oisterwijk. De wandeling is 4,5 kilometer lang en duurt 1½ tot 2 uur. Onderweg stop je regelmatig als de gids uitleg geeft. Na de wandeling geniet je van een kopje koffie of thee met wat lekkers op het terras.

Trek stevige wandelschoenen en passende kleding aan. Denk aan beschermingsmaatregelen tegen muggen en een petje om ook je hoofd te beschermen. Als je een verrekijker en/of loepje hebt, neem die dan ook mee. Honden kunnen helaas niet mee.

Lees meer op de website van IVN Oisterwijk