Care Inn

Beeldbank Oisterwijk: De Bunders op ’t Binnenhof, 2003


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de Beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

Groep 7 van De Bunders op het Binnenhof in 2003 (Bron: LOVO)

Gaan veel basisschoolreisjes naar ’n pretpark, museum of voorstelling; groep 7 van de Oisterwijkse basisschool De Bunders bracht op 7 juni 2003 een bezoek aan de Tweede Kamer. Sterker nog: ze gingen in gesprek met toenmalig Premier Jan-Peter Balkenende én Minister van Onderwijs Maria van der Hoeven. Een spervuur aan vragen mocht op ze worden afgevuurd en zij namen alle tijd om deze te beantwoorden.

Zoiets lukt niet elke basisschool maar groep 7 van De Bunders had ’n troef in handen: ’n ijzersterke connectie met Godfried van Gestel die op dat moment de functie van ‘Directeur Fractiebureau CDA’ bekleedde. Hij organiseerde de dag richting Den Haag met onder andere ’n kijkje op het Binnenhof en in de oude én nieuwe Tweede Kamer. De Kamerzetels, interruptiemicrofoons, de voorzittersstoel; de leerlingen mochten overal aanzitten!

LOVO’s Joop van Wingerden maakte ’n mooie reportage van deze dag. Ook de voorbereidingen op het bezoek komen in beeld waar docente Corine van den Bosch met de leerlingen de juiste vragen richting de politici op papier weet te krijgen.

 

 

 

Klik en bekijk de Beeldbank van Oisterwijk