Care Inn

Reisverslag Rome bij Cultuur en Beleef in Oisterwijk


Het verhaal van Gerard Pijnenburg en Sjef van de Wiel die terugkijken op hun avontuurlijke fietstocht naar Rome.

Sjef en Gerard Rome

Terug in de tijd, 14 jaar geleden, op 30 mei 2010 vertrokken zij vanuit Oisterwijk naar Rome. De fietsen waren bepakt en gezakt met tent en slaapzak en de nodige kleding. Zij maakten gebruik van de beschreven Reitsma fietstocht die leidde richting Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en natuurlijk Italië, waar zij na 31 dagen aankomen op het Sint Pieterplein in Rome. Zij werden daar verwelkomd door de dochter en schoonzoon van Sjef. Na een bezoek van 5 dagen aan Rome kwamen zij op 5 juli 2010 weer aan op vliegveld Eindhoven om nog één keer op de fiets terug te keren naar Oisterwijk.

Was het een pelgrimstocht? Niet helemaal. Maar beide hadden toch zo hun eigen overwegingen. Een droom is in ieder geval uitgekomen. Op maandag 27 mei willen zij u graag meevoeren in hun ervaringen. U bent van Harte Welkom in Huiskamer De Inloop, Kerkstraat 48 in Oisterwijk. De huiskamer is om 13.30 uur open en de koffie/thee staat dan klaar. Gerard en Sjef starten om 14.00 uur met het reisverslag.