Care Inn

Oisterwijk krijgt weer vrouw als gemeentesecretaris


Het college (burgemeester en wethouders) van Gemeente Oisterwijk heeft besloten Jolanda Breuer te benoemen als interim gemeentesecretaris/algemeen directeur. Zij volgt ​Marco Wilke op, die zich na een jaar terugtrok uit zijn functie.

Jolanda Breuer (Bron: LinkedIn)

De gemeentesecretaris ofwel directeur van de ambtelijke organisatie staat aan het hoofd, de leiding van de ambtelijke organisatie. Samen met de ambtenaren zorgt deze voor plannen en uitvoeren van alle taken van de gemeentelijke organisatie. Een functie die tot doel heeft het gemeentebestuur (college van burgemeester en wethouders) te ondersteunen bij het realiseren van de wettelijk vastgestelde taken en zo goed mogelijk realiseren van de doelen die de gemeenteraad aan het college geeft. Dit alles ten dienste aan de samenleving, de inwoners van de gemeente.

Marco Wilke had dat volgens het college in zich, maar heeft zich vorige maand uit deze functie “teruggetrokken vanwege persoonlijke omstandigheden”. Na vele jaren van de vaste kracht in het midden van het werkveld tussen college en ambtelijke organisatie, in de persoon van Inneke Depman, is er de laatste jaren een regelmatig wisseling; met deze nieuwe benoeming de vijfde binnen enkele jaren. In februari 2023 vertrok Coen Bode vanwege ‘onvoldoende basis voor een verdere samenwerking’, zo was destijds de uitleg van het college. Coen Boode werd begin 2021 aangesteld als opvolger van de tijdelijk aangestelde Marc Knaapen, die op zijn beurt de vele jaren zittende secretaris Ineke Depmann verving.

Nu dus weer een vrouwelijke gemeentesecretaris in het hart van de organisatie. Zei is aangesteld voor de periode van 28 mei tot en met 31 oktober 2024. Of zij of een ander daarna de functie gaat vervullen is nog niet bekend.

Jolanda Breuer bracht enkele weken terug een bezoek aan het gemeentehuis in Oisterwijk, en uiteraard mocht een selfie in het mooie centrum niet ontbreken (Bron: LinkedIn)