Care Inn

Handige tips voor je verhuizing naar Oisterwijk *


Oisterwijk wordt langzaam maar zeker een van de leukste plekken om in te wonen in Nederland, al helemaal wanneer je een gezin hebt.

 

Sta jij op het punt hier naartoe te verhuizen? Lees dan dit artikel goed door, want we hebben wat handige verhuistips voor je op een rijtje gezet!

Verhuisprofessionals gebruiken

De eerste tip die we je mee willen geven is om verhuisprofessionals te gebruiken. Dit is slim omdat je hierdoor veel minder tijd kwijt bent aan de verhuizing. Daarnaast heb je geen lastige obstakels, zoals bijvoorbeeld bedenken hoe een wasmachine verhuizen het beste in zijn werk gaat. Hierdoor kun je je volledig storten op andere aspecten van je verhuizing en kijk je nooit meer negatief tegen een verhuizing aan.

Verhuizen is meer dan dozen inpakken! (Bron: Pexels.com)

Je budget plannen

Het plannen van je budget is cruciaal bij het verhuizen. Door een overzicht te maken van alle kosten die bij de verhuizing komen kijken, kun je onaangename verrassingen vermijden. Denk aan uitgaven zoals verhuisdozen, inpakmateriaal, en eventuele opslagkosten. Vergeet ook niet om een buffer in te bouwen voor onvoorziene uitgaven. Waarom dit zo belangrijk is? Je krijgt een hoop rust en hebt veel meer focus.

Het moment van verhuizing bepalen

Wanneer je verhuist, is het kiezen van het juiste moment superbelangrijk. Denk hierbij aan zaken zoals het weer, je werkrooster, en of je kinderen vakantie hebben. Kies een moment dat voor jou en je gezin het beste werkt, zodat je verhuizing zo soepel mogelijk verloopt. Als je echt slim bent, verhuis je op een moment dat er niet veel verkeer op de weg te vinden is, zoals in het weekend of gedurende de middag.

Opruimen en doneren

Verder is het slim om aan opruimen en doneren te doen. Waarom dit aan te raden is? Je voorkomt dat je nieuwe woning vanaf het begin weer bomvol zit met spullen die je niet gebruikt. Pak kamer voor kamer aan en sorteer je bezittingen in drie categorieën: houden, doneren en wegdoen. Zo begin je fris en opgeruimd aan je nieuw hoofdstuk in Oisterwijk! Plus, hoe minder spullen je hoeft te verhuizen, hoe makkelijker en goedkoper het wordt!

Administratieve updates

Tot slot dien je aan administratieve updates te doen. Waar je dan aan moet denken? We hebben het met name over het doorgeven van adreswijzigingen aan alle belangrijke instanties en bedrijven. Denk aan de gemeente, je bank, verzekeringsmaatschappijen, en de energieleverancier. Door dit tijdig te regelen, voorkom je dat belangrijke post op je oude adres blijft aankomen en zorg je ervoor dat je snel bent ingeschreven in je nieuwe gemeente. Maak van tevoren een lijstje van instellingen waar je contact mee op moet nemen zodat je dit aspect van je verhuizing goed aanpakt.

* Uitleg over dit bericht, de ster in de titel en de ‘pen met munten’ leest u hier