Care Inn

Groeten Uit Oisterwijk organiseert twaalf GUO cocnerten


Zes concerten in vertrouwd Tiliander en zes in ‘nieuw’ Lodewijkskerkje maken samen GUO-concertserie 2024/2025.

GUO nut de troeven van beide locaties uit: podiumruimte en theatertechniek in Oisterwijks cultuurcentrum (ruim 300 zitplaatsen), uitmuntende akoestiek in Napoleontisch kerkmonumentje (ruim 100 zitplaatsen). In die kleinste locatie gedijt een concert zelfs zonder geluidversterking uitstekend. Bovendien onderstreept GUO er haar traditie mee als concertorganisatie in kleinschalige entourages waar artiesten en bezoekers op elkaars schoot kruipen.

Sharon Shannon is te zien en te beluisteren in Tiliander.

De GUO-concerten vinden plaats op zondagmiddagen tussen september 2024 en mei 2025. Liefhebbers reserveren in de ticketshop op www.groetenuitoisterwijk.nl. De website heeft ook kersverse updates met uitgebreide info in woord, beeld en geluid. GUO ziet je graag, maar reserveer tijdig, want VOL=OP! Om up to date te blijven van alle GUO-ins en -outs volstaat een mailtje naar groetenuitoisterwijk@home.nl. Ongeveer 15 keer per jaar ontvang je dan gratis GUO MuziekMail.

GUO in Tiliander
Dubbelconcert Celtic Lowlands omvat zowel The Lasses uit Nederland als Helen Flaherty Band uit Schotland, Nederland en België (13 okt). Met Woodstock/We Are Stardust scoorde de gelauwerde Engelse singer-songwriter Iain Matthews internationaal een nummer 1-hit (24 nov). In sextet Bluefinger ‘verbluegrasst’ de Nederlandse singer-songwriter Bertolf zijn eigen succesnummers: vanuit Nashville leverde hij een puike cd én tv-docu (Het Uur van de Wolf) af (8 dec). Ook van internationale allure, maar dan van om de Brabantse hoek, is Anneke van Giersbergen die vooral haar eigen singer-songwriter repertoire brengt (19 jan). Het Ierse diatonische trekharmonica-fenomeen Sharon Shannon speelt met haar trio weergaloze Celtic cross-overs (16 feb). Eveneens vanuit West-Ierland vliegt gastmuzikant Diarmaid Moynihan (uillean pipes) over voor een wereldpremière: cd-presentatie Carmina Celtic van de Engels/(Noord-)Ierse combi Carmina (13 apr).

GUO in Lodewijkskerkje
Sedaa uit Mongolië en Perzië (Iran) zingt goddelijke onder- en boventonale klanken het kerkje rond, virtuoos begeleid op paardenhoofdviool, 120-snarig hakkebord en meer (29 sep). Imposante delta-blues komt van Amerikaanse blues-crack Guy Davis (10 nov). In een klassiek en celtic mix op concertharp en celtic harp inclusief betoverende vocalen belooft Lakshmi uit België een stemmig adventsconcert in kerstsfeer (22 dec). (Noord-)Iers singer-songwriter-duo Kieran Goss & Annie Kinsella brengt haar verfijnde singer-songwriter werk (2 feb). Schitterende Europese crossover-folk op cello, viool en hier en daar ondersteunende vocalen komt van duo Bipolar Bows uit Frankrijk en België (16 mrt). Niet mindere maar o zo andere Europese cross-over folk klinkt uit de meesterlijke diatonische trekharmonica’s van de fysiek expressieve Anne Niepold uit België en ingetogen tegenpool Andy Cutting uit Engeland (18 mei).

U leest alle GUO aankondigingen ruim vooraf in ons nieuws en uitagenda.

.