Care Inn

Gemeente Oisterwijk sluit speeltuin vanwege drijfzand


Gemeente Oisterwijk heeft hekken geplaatst bij een speeltuin aan het Willem van der Aa park in Oisterwijk.

Speelplaats afgesloten vanwege drijfzand (Foto: Toby de Kort).

Deze week kwam er een kindje vast te zitten in het drijfzand dat onstaan is door het natte weer. De enorme regen van afgelopen tijd heeft het park onderwater gezet. Er is zoveel water gevallen dat het park verzadigd is. Het kind kon door vriendjes losgetrokken worden, de hulpdiensten werden afgebeld.

Natte kindersokken blijven als stille getuige achter bij de speeltuin. De gemeente heeft inmiddels hekken geplaatst rondom het speeltoestel met een informatiebord aan het hek. Kinderen zijn vandaag nieuwsgierig, maar zijn gewaarschuwd. Overal stroomt het water weg rond het park.

Wat de oplossing voor het probleem is, is nog onbekend.

Water blijft staan… (Foto: Toby de Kort).

Achtergebleven sokken … (Foto: Toby de Kort).