uitgelicht

Celstraf voor schietpartij en wapens in Oisterwijk


De schietpartij die op 28 april 2023 heeft plaats gevonden op het industrieterrein in Oisterwijk heeft naast veel commotie en een gewonde meerdere veroordelingen opgeleverd.

Politie doet onderzoek naar een schietincident  in Oisterwijk (Foto: Toby de Kort).

Na de schietpartij werden er wapens, munitie en vuurwerk aangetroffen in een loods en een woning in Oisterwijk. De Oisterwijkse vader van de hoofdverdachte kreeg van de rechter 48 dagen opgelegd, omdat hij volgens de rechter voldoende weet had moeten hebben van het handelen van zijn zoon. Vader heeft die dagen reeds in voorarrest doorgebracht. De zoon die in Oss woont, kreeg 2,5 jaar cel voor het handelen in wapens; zijn maatje die tevens in drugs dealde kreeg een jaar. Een koper die bij het schietincident betrokken was kreeg 14 maanden celstraf.

Het incident ontstond na de verkoop van wat volgens de koper een niet werkend wapen was. Er zou om te proberen wat zijn geschoten, en dat ging mis. De verkoper werd in zijn hand geraakt. Allen gingen er vandoor; alleen de verkoper kwam terug op de locatie. Diezelfde dag werd ook onderzoek gedaan bij de woning van de vader, en in de auto van de hoofdverdachte. Er werden wapens, munitie en explosieven aangetroffen.