ondernemers

Explosieven aangetroffen in woning Oisterwijk


Na een schietpartij bij een bedrijfspand werd zaterdagavond de woning doorzocht van de huurder. Daarbij zij  explosieven aangetroffen.

Rond 21.20 uur vrijdagavond heeft er een schietincident plaats gevonden. Zaterdag is het onderzoek voortgezet. Daarbij kwam de EOD ter plaatse.

Het politieonderzoek werd zaterdagochtend voortgezet in dit bedrijfspand en later ook de woning(Foto: Toby de Kort).

De politie trof vrijdagavond na het forceren van een deur in een bedrijfspand aan de Nijverheidsweg al meerdere wapens aan. Zaterdag aan het begin van de avond is een rechercheteam van politie huiszoeking gaan doen aan de Haarenseweg in Oisterwijk, bij de woning van de 60-jarige Oisterwijker, tevens de vader van de persoon die vrijdag in zijn hand werd geschoten. Hierbij was ook de Explosieven Opruimings Dienst aanwezig.

De politie laat weten: ‘Bij de desbetreffende woning hebben wij vuurwapens, munitie en een aantal explosieven aangetroffen. Er was geen direct gevaar voor de omgeving, maar de EOD werd hiervoor wel ingeschakeld.’ De woning staat momenteel te koop. Het betreft een woning waar eind vorig jaar door passanten een schoorsteenbrand werd gemeld; de bewoner was op dat moment niet thuis.

De voorgeleiding van de vier verdachten die vrijdag zijn aangehouden, waar onder de 60-jarige Oisterwijker en zijn 31-jarige zoon, is aankomende dinsdag. Naar aanleiding van dat verhoor zal de officier van justitie bepalen of deze de rechter gaat vragen om de verdachte in voorlopige hechtenis te nemen.