Care Inn

Bijna duizend handtekeningen voor behoud wind in de molenwieken


Er ligt er een nieuw ontwerp bestemmingsplan Kerkhovenbaan/Pannenschuurlaan ter vaststelling door de Gemeenteraad voor het perceel recht tegenover De Kerkhovense Molen op een windrichting waar de meeste wind vandaan komt. Het plan behelst een “muur” van 5 dubbele woningen met een nokhoogte van 10 meter. Dat is desastreus voor de windvang van de molen. Er staan nu al hogere bomen die de windvang beperken.

Dat woningbouw gerealiseerd moet worden, daar is iedereen het over eens. “Maar dat zou ook kunnen met mooie representatieve bebouwing tot maximaal 7 meter” aldus het bestuur van de molen. In de situatie van De Kerkhovense Molen zou dat een acceptabele hoogte zijn omdat het laagste punt van de molenwieken ook ongeveer die hoogte heeft. De beslissing ligt bij de gemeenteraad.

Vandaag bood molenaar/bestuurslid Henny Willemsen 853 handtekeningen aan, aan burgemeester Hans Janssen:

 

 

Oisterwijk in Beeld