Care Inn

Alzheimer Café over prikkelverwerking


De volgende Alzheimer Café bijeenkomst staat gepland op dinsdag 21 mei met thema: Prikkelverwerking bij de ziekte dementie.

Het Alzheimercafé, voor gesprekken over alzheimer met deskundigen en mantelzorgers.

Gastspreker is Marjo Dorrestijn. Marjo is consulent/casemanager bijzondere zorgvragen, deskundige prikkelverwerking en beeldcoach. Zij heeft veel kennis over prikkelverwerking bij mensen met dementie. Ze kan duidelijk uitleggen hoe een beschadigd brein kan leiden tot gedrag dat wij niet begrijpen. Ze neemt ons o.a. mee in wat de invloed van dementie is op de zintuigen. En ze voorziet in praktische tips hoe je met elkaar in contact kunt blijven en hoe je kunt aansluiten bij het verloop van de prikkelverwerking bij mensen met dementie.

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, jong en oud, voor familieleden, vrienden, hulp en dienstverleners en andere belangstellenden. Lotgenoten kunnen heel veel voor elkaar betekenen, zij herkennen wat de ander meemaakt, en wat dit voor hem of haar betekent. De ondersteuning die de aanwezigen elkaar geven is van zeer grote waarde, en de aanwezigen gaan dan ook met een voldaan gevoel naar huis.

Inloop vanaf 19.30 uur. Duur programma van 20.00 – 22.00 uur. Locatie De Coppele, Prunusstraat 69, Oisterwijk. Aanmelden is niet nodig.

 Meer over dementievriendelijk Oisterwijk