uitgelicht

Zwaar weekend voor Oisterwijk Oysters Senioren rugby

Eerste moet nederlaag erkennen; Junioren te laat op gang; ’t Vijfde houdt de kop boven water en de Cubs verstevigen hun derde plaats.

Het leekt een beetje een tweetakt motor; het spel en het spelverloop van de wedstrijd DIOK – Oysters. Af en toe sloeg de motor aan en dan waren de heren echt wel in staat tot een mooi stukje rugby, maar even zovaak werd de startmotor niet gevonden. Daardoor had DIOK een relatief makkelijke middag en kon het, vooral in de eerste helft weglopen in de score. Uiteindelijk viel op de nederlaag weinig af te dingen. Uitslag 48-21

Oysters ut Vijfde deed zich zelf een grote dienst door de Kampina Cup te winnen. Over de hele wedstrijd genomen waren de mannen van trainer Witlox steeds een stapje verder dan de tegenstanders. Ducks (met aan boord nog 1 strijder met witte sokken) gaf nooit op en zorgde er mede voor dat het een leuke wedstrijjd werd. Uitslag 22-12. De fitheid gaf de doorslag.

Oysters II kreeg in Etten-Leur de deksel op de neus. Nu is die tegenstander vooral thuis nauwelijks te verslaan (lees er de uitslagen maar op na). Eindstand 31-14. Daardoor moet het team van coach Dooijenburgh volgende week vol aan de bak tegen ESRC Elephants.

Kwalleballen een volwassen evenement
Vets Valkenswaard hebben een goed plan ontwikkeld. Modderrugby, dat is toch de beste omschrijving van het evenement “Kwalleballen” dat nu jaarlijks gehouden wordt in Valkenswaard. Een soort rugby, maar dan op een omgeploegd en kletsnat maïsveld. Sportiviteit en plezier staan hoog in het vaandel bij organisatie en bij de deelnemers. De regels van het spel zijn simpel. Wie het meest scoort wint. En scoren doe je door de natte, loodzware zandzak in de waterbak van de tegenstander te gooien of er met zak en al in te vallen. “Een beetje vies, maar wel lekker,” volgens een deelnemer. De organisatie kan het beamen, want ieder jaar blijven ze zitten met een enorme stapel afgedankte kleren en schoenen. Te vuil om te wassen, heet het dan. Met twee deelnemende teams(Cubs en Junioren) waren de Oysters goed vertegenwoordigd.

Junioren te laat op gang

Cubs verstevigen derde plaats (Bron: Oysters.nl)

Door Niek van der Steen: Wij hebben vandaag uit gespeeld tegen Delft. Het was een pittige wedstrijd. Helaas hebben we verloren met 26-22. De wedstrijd verliep de eerste helft best stroef maar na de rust gingen we er echt voor met alles wat we hadden. De wedstrijd ging goed en we waren goed aan het spelen met een goed teamspel. Het mooiste moment was de eerst try die we gedrukt hadden en hoe blij we waren. Ik zou de tip aan de trainers geven om meer contact en op tackles te trainen.

Cubs verstevigen derde plaats
Door Otis Verhoeven: We begonnen best goed met een try van Huub in de 5e minuut alleen was het nog erg rommelig. De rucks werden vaak niet gewonnen en er was te weinig support . Gelukkig scoorden we daarna weer. Daarna lukte het even niet en was er weinig structuur. Toen kregen we een try tegen en net voor de eerste helft scoorde Huub nog een try. Na de rust werd er harder gewerkt en kwam er al iets meer structuur in het spel. We speelden meer op hun helft en maakte nog wat try´s. Eindstand 45-5 voor de Oysters!