Care Inn

Vandalen spuiten brandblusser leeg in Oisterwijks toeristentreintje


Afgelopen weekend hebben vandalen zich de toegang verschaft tot het afgesloten veld bij voormalig zwembad De Leye. De daar geparkeerde Parel Expres, de Oisterwijkse toeristentrein die in beheer is bij een groep enthousiaste vrijwilligers, is daarbij vernield.

Daar sta je dan; midden in de rotzooi…

Vandalen hebben de daar aanwezige brandblusser leeg gespoten in de cabine van de trein. Het poeder dat in dergelijke brandblussers zit kan schade brengen aan bijvoorbeeld koperen bedrading en interieur. De brandblussers zelf zijn prijzig en ook het schoonmaken is geen pretje. Tot slot zijn er deuren geforceerd die hersteld moeten worden.

De stichting Ons Oisterwijk – beheerder van de Parel Expres – zet zich in voor recreatief Oisterwijk, en vooral ook voor goede doelen in onze gemeente. Er worden meerdere sociaal-maatschappelijke activiteiten georganiseerd of organisaties geholpen.

Een van de vrijwilligers laat weten een vermoeden te hebben de daders te hebben gezien. Uiteraard zijn ze zeer teleurgesteld. ‘Waarschijnlijk zijn de daders al een paar keer gratis en voor niets door ons bij school opgehaald waarna ze gratis mochten gaan schaatsen. Helden ik ben trots op jullie en houd er rekening mee dat ik jullie herken.’

Ook op buitenbad Staalbergven zijn afgelopen week vernielingen aangetroffen.