uitgelicht

Er zit weer muziek in Ketelhuis KVL Oisterwijk


De laatste tijd zijn er meer en meer optredens van muzikanten in waar ooit de ketels hebben gestaan voor het opwekken van stoom; nodig voor de Oisterwijkse stoommachine.

Een sfeervolle ruimte in het voormalige Ketelhuis van de destijds KVL leerfabriek (Foto: Annita Schepens)

Tegenwoordig is er een brouwerij met horeca gevestigd in het Ketelhuis. Een sfeervolle inrichting die zich perfect leent voor culturele activiteiten. Geen grootste concerten zoals een aantal jaren terug tijdelijk in het leegstaande pand werden voorzien; de huidige setting is meer geschikt voor kleinere groepen en muziek met een lager volume. Zo treden er internationale muzikanten op die door concertorganisatie GUO naar Oisterwijk worden gehaald en er was afgelopen weekend bijvoorbeeld een optreden van Jazz for Fun.

In de KVL-brouwerij klonk gezellige muziek met New Orleans jazz, traditional swingjazz, een ballad en een meezinger. ‘Onze’ Annita was erbij, en heeft het gebeuren op de gevoelige plaat vastgelegd. Er volgt vast en zeker nog meer van dit moois; we kondigen het graag aan in onze uitagenda (klik).

Bekijk hier meer foto’s van Jazz for Fun in KVL Oisterwijk