Care Inn

Partij PRO: Waarom PRO tegen het bestemmingsplan bij de Kartonnagefabriek stemde


Uiteraard wil PRO ook graag dat er eindelijk een positieve ontwikkeling plaatsvindt tussen de Beardijk en de Rodebrugstraat. Echter, het kan niet zo zijn dat deze ontwikkeling de lasten bij de omwonenden legt en dat de lusten voor de eigenaar zijn. Daarom kon PRO bij de laatste raadsvergadering niet instemmen met het bestemmingsplan bij de Kartonnagefabriek.

In 2021 werden stedenbouwkundige uitgangspunten vastgesteld voor de ontwikkeling van de vervallen fabriek. Bij het maken van deze uitgangspunten hebben de omwonenden concessies gedaan. Nu de plannen klaar zijn, blijkt echter dat niet alle afspraken worden nagekomen. Alle partijen stemden in met het plan, behalve PRO. Want wij vinden: afspraak is afspraak.

In het nieuwe plan wordt afgeweken van de eerdere afspraken, met name op het gebied van parkeren. Ook dit plan zou moeten voldoen aan de gemeentelijke parkeernormen, maar nu worden voor dit plan andere regels toegepast. Zo worden er twee parkeerplaatsen voor deelauto’s gerealiseerd. Daardoor zou het totale aantal parkeerplaatsen voor bewoners met 25% kunnen worden teruggebracht. Mogelijk is dit een goede regeling voor de toekomst, maar het is nu nog niet opgenomen in de normen. Het appartementencomplex krijgt een parkeerkelder. De huidige bewoners van de Rodebrugstraat en de bewoners van nog eens tien extra woningen moeten samen zes extra beschikbare plekken delen. Dit is vragen om problemen, zeker gezien het feit dat er nu al weinig parkeerplekken beschikbaar zijn. Op dit punt waren verschillende partijen het overigens met PRO eens.

Daarnaast is dit weer een project waar we ver onder de norm van 35% sociale woningen blijven, met slechts twee sociale woningen. Dan is het niet acceptabel om het parkeerprobleem ook nog eens bij de omgeving neer te leggen. De eigenaar zet de raad onder druk om concessies te doen aan de gestelde kaders door het laten verkrotten van de fabriek en de woningen. Hier werken wij niet aan mee!

Onze tegenstem was dus zeker geen stem tegen bouwen, maar een roep om een beter plan…

Vragen? Reacties? fractie@pro-oisterwijk.nl

Guy de Kort
Fractie PRO Oisterwijk

 

Het bericht Waarom PRO tegen het bestemmingsplan bij de Kartonnagefabriek stemde verscheen eerst op PRO Oisterwijk.

Meer politiek- en gemeentenieuws

Bovenstaande bericht is door de politieke partij geplaatst op hun website. Oisterwijk Nieuws verspreid deze berichten automatisch, om u op de hoogte te houden van hun politieke standpunten. Alle partijen die hieraan meewerken worden getoond.

Meer politiek- en gemeentenieuws leest u in het thema Gemeente (klik!)