uitgelicht

Old Stars Oisterwijk wint finale walking voetbal


Old Stars Oisterwijk wint finale van het walking voetbaltoernooi, georganiseerd door vv Helvoirt, door FC Den Bosch te verslaan.

Het Oldstars team.

Wat is walking voetbal? Walking voetbal is een laagdrempelig beweegprogramma voor 60-plussers, zowel voor mannen als vrouwen. Het is een voetbalvorm waarbij niet wordt gerend. Meedoen, bewegen, ontmoeten en zelfredzaamheid van de doelgroep staan als kernwaarden in dit programma voorop. Snelwandelen is bij deze vorm van voetbal wel toegestaan. Het tactische aspect van voetballen krijgt een nieuwe dimensie: het aanspelen van de bal in de voeten in plaats van in de loop en het vrijlopen zijn veel belangrijker.

Aan het toernooi namen zeven teams deel waaronder: Zwaluw VFC 1, Zwaluw VFC 2, PI Vught, FC Den Bosch, NLC 03 Lith, Old Stars Oisterwijk en vv Helvoirt. Tijdens dit toernooi hebben alle teams een keer tegen elkaar gespeeld. Het team van Old Stars Oisterwijk werd gecoacht door Peter Tettero. Na het opmaken van alle uitslagen waren de deelnemers aan de finale bekend: de teams van FC Den Bosch en Old Stars Oisterwijk.

De spannende finalewedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkstand. De spelers van Old Stars Oisterwijk waren beter in het nemen van strafschoppen en werden uiteindelijk de winnaar van het toernooi.