Care Inn

Oisterwijk heeft 1 tegel gewipt


Oisterwijk staat met 1 tegel op de ranglijst van het NK Tegelwippen 2024; dat moet uiteraard beter kunnen!

Doe mee!

‘Heel Holland Wipt’ is de slogan van het NK Tegelwippen. Vanaf 21 maart t/m 31 oktober kan iedereen kan meedoen door tegels te wippen in z’n eigen voor-, achter-, of geveltuin. Gemeenten in heel Nederland gaan de strijd weer met elkaar aan, en ook Oisterwijk doet mee!

Natuurlijk draait het kampioenschap niet alleen om rivaliteit, maar heeft het een hoger, gemeenschappelijk doel. Wanneer tegels worden vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen, wordt Nederland meer klimaatbestendig, behaaglijker voor insecten en dieren, koeler op warme dagen én veel mooier! Al die gemeenten willen van grauw naar groen!

Daarbij zorgen tegels dat water veelal direct de afvoer in verdwijnt, waar planten zorgen voor afwatering van regenwater naar de grond. Daarbij mag wel opgemerkt worden, dat er ook altijd rekening gehouden moet worden met veel regenwater, dat dan alsnog naar de straat of een lager deel in de tuin kan vloeien, om schade aan woningen te voorkomen.

Uiteindelijk zorgt meer groen, en minder stenen, voor meer diversiteit, meer insecten, en worden inwoners hier gelukkiger van!

Meedoen

Heb je tegels gewipt en vervangen door groen? Geef ze op, dan worden ze bij de Tegelteller van je gemeente opgeteld. Op de website NK Tegelwippen (klik) lees je meer, en krijg je ook tips wat je zoal kan doen om je tuin groener te maken.