uitgelicht

Nemelaer Haaren haalt broodnodige winst


HVCH blijft in de hoek zitten waar de klappen vallen terwijl Nemelaer de punten bij elkaar sprokkelt om zicht te houden op handhaving in de 4e divisie, desnoods via de nacompetitie.

Nemelaer Haaren bij aanvang van wat een winnend spel zou worden.

Na en moeilijke beginfase wist Nemelaer 2x het net te vinden en tot de rode kaart leek er geen vuiltje aan de lucht. Na de aansluitingstreffer dreigen te gasten de wedstrijd te kantelen maar met 10 man werd het laatste half uur de overwinning knap over de streep getrokken.

Om uit de gevarenzone voor rechtstreekse degradatie te blijven was winst op naaste concurrent HVCH hard nodig. Nemelaer had in het begin moeite om grip te krijgen op de gasten uit Heesch die een paar kansen wisten te creëren. De wedstrijd komt in balans en Nemelaer weet als eerste het net te vinden.. Joeri Vugts zet 2 verdedigers onder druk die de bal niet goed weten te verwerken waardoor hij er als de kippen bij is om de bal binnen te schuiven. 1-0(25). Vlak voor de pauze mist HVCH een grote kans bij een hoekschop en komt Nemelaer goed weg.

Na de pauze loopt Nemelaer verder uit. Na een mooie combinatie tussen de neven Pieter Vugts en Giel vd Ven haalt Giel de trekker over en scoort beheerst. 2-0(50). Nemelaer zit op rozen tot het moment dat aanvoerder Luuk Vermeer zijn 2e gele kaart ontvangt. (57). De gasten ruiken bloed en Nemelaer moet alle zeilen bijzetten om onder de storm uit te komen. Toch wordt de aansluitingstreffer geforceerd. Joey Vissers knalt een afgeslagen doelpoging vanaf 11 mtr hard binnen. 2-1(67). Nemelaer weet zich te herpakken en komt regelmatig goed onder de druk van de gasten uit. Giel lanceert Joeri die zich op de achterlijn vrij speelt en Giel de kans biedt om te scoren. De inzet van Giel wordt verijdeld maar Joeri kan de rebound binnen trappen. 3-1(71). Het geloof in een resultaat ebt weg bij HVCH terwijl dat bij Nemelaer verder toeneemt. Uiteindelijk wordt de belangrijke overwinning knap over de streep getrokken.

Komend weekend geen programma in de 4e divisie. Op 5 mei gaat Nemelaer op bezoek bij Best Vooruit.