uitgelicht

Introductie: De groeiende populariteit van landbouwgrond als investering *


In tijden van lage spaarrentes en stijgende inflatie zijn mensen op zoek naar alternatieve manieren om hun geld te laten groeien.

Een van de opties die steeds populairder wordt, is het investeren in landbouwgrond. Deze investering wordt gezien als veilig, waardevast en met een blijvende vraag vanwege de voedselproductie. In dit artikel bespreken we de voordelen van het investeren in landbouwgrond en introduceren we Kamphorst Agrofondsen, een partij die aantrekkelijke rendementsmogelijkheden biedt door gezamenlijk te investeren met ondernemers uit de Nederlandse agribusiness.

Waarom investeren in landbouwgrond?

Er zijn verschillende redenen waarom het investeren in landbouwgrond steeds populairder wordt. Allereerst is landbouwgrond een relatief veilige investering met lage volatiliteit, vergeleken met andere beleggingscategorieën zoals aandelen, onroerend goed en cryptocurrencies. Daarnaast wordt de waardevastheid van landbouwgrond ondersteund door factoren zoals de constante behoefte aan voedselproductie, de beperkte beschikbaarheid van landbouwgrond en de toenemende vraag als gevolg van bevolkingsgroei en veranderende consumptiepatronen.

Kamphorst Agrofondsen: Profiteren van de groeiende agrarische sector

Kamphorst Agrofondsen biedt investeerders de mogelijkheid om te profiteren van de groeiende agrarische sector in landen zoals Roemenië. Ze hebben ervaren teams ter plaatse, transparant management en betrokkenheid van investeerders. Kamphorst Agrofondsen genereert duurzame rendementen en heeft een positieve impact op zowel sociale als milieubewuste aspecten. Ze vergroten de percelen landbouwgrond, begeleiden lokale boeren naar biologische landbouw en verpachten de gronden aan duurzame landbouwbedrijven.

Landbouwgrond als alternatief voor lage spaarrentes en stijgende inflatie

Investeer in landbouw (Bron: Pexels.com)

De lage spaarrentes en stijgende inflatie zorgen ervoor dat mensen op zoek gaan naar alternatieve manieren om hun geld te laten groeien. Het gemiddelde rendement op landbouwgrond in Nederland in de afgelopen 20 jaar was iets meer dan 3% per jaar, met flinke schommelingen. Daarentegen zijn de spaarrentes momenteel laag, met een gemiddeld rendement van minder dan 3,50% per jaar. Hieruit kan geconcludeerd worden dat het rendement op landbouwgrond historisch gezien hoger is dan de spaarrente, maar dat er ook risico’s en schommelingen verbonden zijn aan het beleggen in landbouwgrond.

Andere alternatieven voor de lage spaarrentes

Naast het investeren in landbouwgrond zijn er nog andere alternatieven die u kunt overwegen om uw geld te laten groeien. Investeren in cryptocurrency kan een mogelijkheid zijn om rendement te behalen, maar het vereist wel kennis en ervaring om de juiste keuzes te maken. Het afbetalen van (een groot deel van) uw hypotheek kan gunstig zijn vanwege de hogere hypotheekrente in vergelijking met de spaarrente. Het verduurzamen van uw woning kan niet alleen kosten besparen op energierekeningen, maar ook bijdragen aan een duurzamere leefomgeving. Het schenken van een deel van uw spaargeld aan familieleden kan een manier zijn om hen te ondersteunen bij bijvoorbeeld het kopen van een woning.

Conclusie

Investeren in landbouwgrond is een interessante optie voor mensen die op zoek zijn naar een veilige en waardevaste investering in tijden van lage spaarrentes en stijgende inflatie. Kamphorst Agrofondsen biedt aantrekkelijke rendementsmogelijkheden en de kans om te profiteren van de groeiende agrarische sector. Hoewel het rendement op landbouwgrond historisch gezien hoger is dan de spaarrente, is het belangrijk om rekening te houden met de risico’s en schommelingen die gepaard gaan met het beleggen in landbouwgrond. Overweeg uw persoonlijke situatie en financiële doelen zorgvuldig en raadpleeg een financieel adviseur om te bepalen welke investering het beste bij u past.

* Uitleg over dit bericht, de ster in de titel en de ‘pen met munten’ leest u hier