uitgelicht

Grote brand in loods met arbeidsmigranten Haaren (Update)


Meerdere brandweerwagens zijn maandagochtend om 6.45 uur opgeroepen voor een grote brand aan de Berktweg in Haaren.

Kassencomplex in Haaren staat in brand (Bron: Veiligheidsregio Midden- West Brabant)

Er zijn brandweerkorpsen ter plaatse uit onder andere Haaren, Helvoirt, Oisterwijk, Baarle Nassau, Tilburg, Roosendaal, Hilvarenbeek, Breda en Den Bosch. Er zijn twee ambulances opgeroepen en ook de politie is ter plaatse. Omdat de loods zich in het buitengebied bevindt en de waterwinning daar lastig is heeft de brandweer 3 watertanks en het watertransport ingezet. Daarnaast zijn ook 3 tankautospuiten en een hoogwerker in stelling gebracht om de brand te bestrijden.

In een loods waar seizoensarbeiders verblijven, is brand uitgebroken. Volgens de veiligheidsregio is iedereen veilig buiten. Omdat er een kassencomplex naast ligt, schaalt de brandweer op naar grote brand.

De brand is uitgebroken in het woongedeelte van de loods, waar ongeveer 10 arbeidsmigranten wonen. Een van de bewoners heeft rook geïnhaleerd en heeft brandwonden opgelopen. Hij wordt verder behandeld in het ziekenhuis. Vijf andere bewoners hebben rook geïnhaleerd en zijn ter plaatse door het ambulancepersoneel behandeld.

Grote brand Haaren (Foto: Jeroen Stuve – Stuve fotografie)

De brand blijft beperkt tot de loods. Het naastgelegen kassencomplex is niet in gevaar. Er is sprake van geuroverlast door de rook op de N65. De rook is er nauwelijks zichtbaar, er zijn vanwege de rook dan ook geen gevaarlijke stoffen op het terrein gemeten.

Op het nabijgelegen campingterrein van het Rebirth Festival zou volgens berichtgeving van de veiligheidsregio ook geuroverlast zijn, maar dat is volgens de organisatie van het festival niet het geval, aldaar is geen overlast merkbaar.

Een kraan laat het dak instorten van de uitgebrande loods (Foto: Toby de Kort).

Er komt veel rook vrij. Blijf uit de rook. Heb je last van de rook? Sluit dan ramen en deuren en zet ventilatie uit.

Rond 10.30 was de brand onder controle. het nablussen zal nog enige tijd in beslag nemen.

De loods is verloren en in de kassen is veel rookschade. De arbeidsmigranten zijn opgevangen en krijgen elders woonruimte.

Klik en bekijk hier meer foto’s