Care Inn

Beeldkracht Oisterwijk kijkt Kunst


Beeldkracht Oisterwijk verkent ‘dwarsverbanden’ tijdens Beeldkracht kijkt Kunst.

Op woensdag 17 april was het weer tijd voor de jaarlijkse traditie van Beeldkracht Oisterwijk: samen met alle cursisten, hun mantelzorgers, vrijwilligers en docenten een bezoek aan een kunstlocatie. Dit jaar stond het Van Abbemuseum in Eindhoven op het programma. Klokslag 10.00 uur verzamelde het gezelschap zich bij de Krekul, waar een gezellig samenzijn met koffie en lekkernijen de start vormde van de dag. Eenmaal in de bus gestapt, begon de reis richting het museum. Bij aankomst werden we hartelijk begroet door drie deskundige gidsen, die elk een groep leidden door de bijzondere expositie ‘Dwarsverbanden’. Deze tentoonstelling verkent de connecties tussen kunstwerken onderling, tussen verschillende culturen en tussen kunst en de samenleving. Het publiek werd uitgedaagd om kunst op nieuwe manieren te ervaren, van het voelen tot het ruiken en zelfs het horen van kunstwerken. Het was zichtbaar dat de bijzondere dwarsverbanden die kunstenaars wisten te leggen een bron van inspiratie is geweest.

Een rondleiding door het Van Abbemuseum in Eindhoven.

Na de verrijkende rondleiding, waarbij dieper werd ingegaan op enkele opmerkelijke schilderijen en hun verbanden, wachtte een smakelijke lunch met heerlijke soep en broodjes. Om 14.30 uur stond de bus klaar om ons terug te brengen naar de Krekul. De komende periode zullen de cursisten hun eigen dwarsverbanden verder onderzoeken en in verschillende kunstwerken verwerken. Dit alles ter voorbereiding op een tentoonstelling in november in de Verdieping.

Beeldkracht Oisterwijk is een kunstatelier voor mensen met geheugenproblemen. Wij zetten in op mogelijkheden van mensen om op een zinvolle en positieve manier vorm te geven aan emoties en leefwereld. Ondanks geheugenproblemen is het mogelijk iets nieuws te starten dat zich positief kan ontwikkelen! Beeldende kunst is de leidraad; d.m.v. beelden en verbeelden komt communicatie tot stand, een hernieuwd contact tussen de mens met dementie en zijn/haar omgeving. De wekelijkse ontmoetingen in het atelier, onder begeleiding van professionele kunstenaars, bieden een veilige ruimte voor expressie en groei. Door het actief beoefenen van kunst ontdekken de deelnemers telkens opnieuw de grenzeloze mogelijkheden van creativiteit en zelfexpressie. Voor meer info: www.beeldkrachtoisterwijk.nl