ondernemers

Specialist spoortrillingen niet aanwezig bij informatieavond over geluidschermen


In tegenstelling tot wat Gemeente Oisterwijk in haar berichtgeving heeft vermeld, is tijdens de bijeenkomsten over toekomstig te plaatsen geluidschermen langs het spoor in Oisterwijk, geen specialist aanwezig die informatie kan geven over spoortrillingen.

De mening van deze inwoners is duidelijk (Foto: Toby de Kort).

Bewoners langs het spoor in Oisterwijk kampen, net als in een aantal andere plaatsen langs het spoor, met overlastgevende trillingen. Het zijn trillingen van treinen die via de rails en ondergrond worden doorgegeven aan huizen, met zowel bouwkundige schade als ook verstoring van de rust tot gevolg.

Op 25 en 26 maart zijn er bijeenkomsten voor bewoners langs het spoor, om te kijken naar en praten over de voorgenomen plaatsing van geluidschermen. In informatie van de gemeente over die bijeenkomsten, werd vermeld dat er ook een specialist op het gebied van trillingen aanwezig om eventuele specifieke vragen te beantwoorden. ProRail laat echter weten dat ‘dit eerder inderdaad het plan was, maar deze informatie klopt niet meer. De regiocollega’s die gespecialiseerd zijn in trillingen hebben aangegeven niet aanwezig te zijn bij de bewonersavonden omdat er hiervoor aparte onderzoeken worden gedaan en ook aparte gesprekken lopen met belangengroepen.’

Voor het beperken van trillingen is een ander project opgestart, waarbij maatregelen worden genomen in de ‘Innovatie agenda bronaanpak spoortrillingen’ (klik).