Care Inn

Publiek geniet van Forever Clapton! in Tiliander Oisterwijk


De trend in de Nederlandse theaters: Tribute bands. Soms zijn het professionals, of de betere amateurmuzikanten, die nummers spelen van hun favoriete band of artiest.

Ocobar

Ocobar brengt een ode aan Eric Clapton (Foto: Carien van de Pas)

Afgelopen weekend speelde de band Ocobar nummers van Eric Clapton. In 2025 wordt Eric Clapton 80 jaar. De heren van Ocobar zijn enorme liefhebbers van zijn muziek. Eerder maakten ze al de voorstelling Wonderful Tonight. In Forever Clapton vieren ze de muzikale hoogtepunten uit zijn bewogen leven. Van nummers van de Yardbirds en Cream naar de songs uit de jaren 70 en 80 tot aan zijn laatste meesterwerken; waaronder Sunshine of your love, Forever Man, Tears in Heaven en Layla. Lekker ruig of juist ‘unplugged’.

De drie rasmuzikanten van Ocobar hebben hun sporen ruim verdiend. Bassist en zanger Bart Wijtman neemt de vocals van Clapton voor zijn rekening. Cok van Vuuren speelt alle akoestische en elektrische gitaren. Rob Wijtman drumt en speelt keyboard. Forever Clapton van Ocobar is een muzikaal verjaardagscadeau voor de legendarische gitarist en zanger Eric Clapton. Carien van de pas wasdeze avond aanwezig, en heeft samen met het overige publiek ‘enorm genoten, de sfeer was heel prettig in een bijna uitverkocht Tiliander’.

Tributes

Zoals gezegd, zijn tribute bands populair. Deels vanwege bijvoorbeeld het SBS6 programma Tribute battle of the Bands. Maar ook omdat het een manier is om op een laagdrempelige en betaalbare manier te genieten van nummers van wereldberoemde artiesten. Het is dan ook niet vreemd dat in het theaterprogramma van Tiliander regelmatig van deze optredens staan vermeld. Zo werd bijvoorbeeld al een ode gebracht aan Simon and Garfunkel en Fleedwood Mac. Volgend jaar komt de van het TV programma bekende Phil Bee Cocker band naar Tiliander. Cesar Zuiderwijk is daarbij een uitzondering, de bekende drummer van de Golden Earring komt 22 maart in levende lijve naar het Oisterwijkse theater.

Bekijk hier enkele foto’s van Forever Clapton!