ondernemers

Politie tweemaal naar vechtpartij AZC Oisterwijk, zes jongeren overgeplaatst (Update)


Er kwamen dinsdagavond kort na 18.30 uur totaal zeven politiewagens met spoed naar het AZC in Oisterwijk aan de Kievitsblekweg.

Politie met spoed naar AZC Oisterwijk (Foto: Toby de Kort).

Ter plaatse bleek het onrustig in verband met een vechtpartij. Een ruit sneuvelde van een wooncomplex. De politie had de situatie snel onder controle.

Ook kwam er een ambulance ter plaatse voor een gewonde. De politie zocht op het terrein met zaklampen in de bosjes en onderzoekt de zaak.

Bij incidenten op het AZC komt de politie standaard met meerdere wagens ter plaatse. Dit vanwege risico op escalatie met groepen bewoners, en de langere afstand tot Tilburg, waar vandaan indien nodig extra collega’s moeten komen.

Tweemaal

Net na 21.00 uur moesten politie en ambulance nogmaals naar het AZC voor een flinke vechtpartij tussen twee groepen, aldus een getuige. Dit keer kwamen er nog meer eenheden van de politie ter plaatse (10). Volgens getuigen raakten twee groepen slaags. Ook kwam er een ambulance ter plaatse die diverse mensen heeft nagekeken. Nadat de politie arriveerde was de rust snel teruggekeerd.

Overplaatsing

Volgens een woordvoerder van het COA is een jongen begin van de avond ‘om nog onduidelijke redenen uit z’n dak gegaan. Hij trapte daarbij door een ruit, met een flinke snee die gehecht moest worden tot gevolg.’
Om 21.00 uur zaten, in de nasleep van het eerdere incident, een paar bewoners nog hoog in hun emotie. ‘Dit leidde tot een ruzie en uiteindelijk vechtpartij tussen een paar man.’  Het COA heeft daarop opnieuw de politie gebeld. ‘Toen deze een jongen meenam, escaleerde de onderlinge ruzie, omdat veel meer jongeren zich ermee gingen bemoeien.’
Na ongeveer een uur was de rust weergekeerd. Zes jongeren worden door het COA uitgeplaatst naar andere locaties en er zijn vijf extra medewerkers op locatie aanwezig ‘voor het geval dit brandje nog een keer dreigt op te laaien’.
Arrestatie
Na het eerste bezoek heeft de politie een minderjarige verdachte aangehouden op verdenking van bedreiging met een mes en vernielen van een ruit. Hij raakte gewond door de glasscherven. Het mes werd in beslag genomen. Bij het tweede bezoek zijn volgens politie geen aanhoudingen verricht.

Politie zoekt met zaklampen de omgeving af (Foto: Toby de Kort).