ondernemers

Weer een drempel voor bouw hotel Bent Oisterwijk opgelost


‘Er komt wat heldere lucht boven bouw Hotel Bent’, zo was het nieuws op 5 februari, nadat eigenaresse Karin Bruers overleg had gehad met de buren, en ze samen tot een oplossing waren gekomen. Met praten kom je verder, want ook bij de provincie kwam ruimte voor de bouw, ondanks de eerdere stikstof problematiek.

Het bord dat zorgt dat niemand op het terrein mag komen of werkzaamheden mag verrichten.

Bezwaren van de buren leken onoverbrugbaar, maar werden uiteindelijk in goed overleg uitgesproken en opgelost (klik). Nagenoeg tegelijk leek bouwen helemaal niet meer mogelijk vanwege het ontbreken van een vergunning voor de Wet natuurbeheer, want ieder busje of vrachtwagen die iets kwam bezorgen was er eentje teveel. Ook die belemmering werd na wat juridisch heen en weer met een goed gesprek getackeld. Karin Bruers, cabaretière en eigenaresse van het nieuw te bouwen Hotel Bent, was blij en kon eindelijk weer aan de slag.

Het aangepaste ontwerp voor Hotel Bent.

Beslag

Begin deze week bleek er opnieuw een kink in de kabel. Vromans Bouw had middels het zogeheten retentierecht beslag gelegd op de bouwlocatie. Op het bouwhek hing een groot bord, waarop het retentierecht stond vermeld. Een leverancier van diensten en/of goederen kan een dergelijk retentierecht op een bouw uitoefenen, als de door het bouwbedrijf geleverde inspanningen niet zijn betaald en/of aan andere verplichtingen niet is voldaan. Dat hoeft overigens niet de eigenaar te zijn, maar kan bijvoorbeeld ook spelen tussen onderaannemers of leveranciers. Op het moment dat een bouwbedrijf een dergelijk retentierecht afroept, mag de eigenaar of een ander niet op het terrein komen, geen werkzaamheden verrichten op het terrein, of materialen van het terrein halen.

Bruers laat kort hierna weten: ‘Het retentierecht is eraf. Alles en iedereen is betaald en we zijn begonnen met de bouwvergaderingen.’ Hopelijk gaat de bouw vanaf nu voorspoedig…