Care Inn

Oisterwijkse KVL herbestemming genomineerd voor de SKG Publieksprijs 2024


KVL maakt kans op de SKG Publieksprijs 2024. Deze prijs wordt tijdens het SKG Jaarcongres uitgereikt aan een duurzame gebiedsontwikkeling die als voorbeeld dient voor soortgelijke opgaven in Nederland.

Stem ook op KVL en help mee dit bijzondere project zo in de schijnwerpers te zetten.

Mooie oude bomen en gebouwen op de KVL geven een bijzondere sfeer (Foto: Jan Jonker).

Het KVL-terrein in Oisterwijk, ooit de grootste leerlooierij van Europa. Binnen 15 jaar van een vervallen en vervuild gebied, naar de nu heringerichte harmonieuze ontmoetingsplaats voor wonen, werken en verblijven. De uitdagingen van spoorhinder, bodemsanering en bedrijventerrein zijn creatief overwonnen, dankzij een samenwerking tussen de gemeente, de provincie en De essentie, waarbij de provincie optrad als risicodragende partner. Monumentale structuren zijn nieuw leven ingeblazen, met vertraagde afvoer van hemelwater via ondergrondse berging. Een rustieke uitstraling omarmt sociale woningbouw, kleine bedrijven, flexibele kantoorplekken en de culturele sector, waardoor het KVL-terrein een levendige hub van duurzaamheid en diversiteit is geworden.

Je stem kan je hier uitbrengen (klik)