Care Inn

Lezing over toneel in de middeleeuwen


We kennen allemaal het verhaal van Romeo en Julia, zoals verteld door Shakespeare. Hij was een vernieuwer van het toneel in zijn tijd, maar maakte tegelijk gebruik van al het moois dat de literatuur uit het verleden te bieden had. Minder bekend is het feit dat ook Nederland al sinds de late middeleeuwen een levendige toneeltraditie kende.

Toneel in de middeleeuwen.

Op maandag 25 maart zal Anke van Herk, docent Nederlands op 2college Durendael, ingaan op het ontstaan en de ontwikkeling van het toneel in de Lage Landen, te beginnen in Brussel rond 1400. Bezoekers van de lezing van Cultuur en Beleef maken kennis met de oude handschriften en de taal van die tijd, horen de verhalen en lezen met Anke scènes uit diverse toneelstukken. Het zal blijken dat de proeftuin van het middeleeuws toneel ook een springplank werd voor de grote Nederlandse toneelschrijvers van de zeventiende eeuw, zoals Joost van den Vondel, P.C. Hooft en G.A. Bredero. Misschien minder bekend dan Shakespeare, maar zeker net zo interessant!

U bent welkom in Huiskamer De Inloop, Kerkstraat 48 in Oisterwijk om 14.00 uur. Om 14.30 uur start de lezing, die rond 16.00 uur is afgelopen. Aanmelden vooraf is niet nodig. De eigen bijdrage is 2 euro, koffie/thee inbegrepen.