Care Inn

Huub Kavelaars bezoekt De Tovervogel in Oisterwijk met bijzondere zonneauto


Op dinsdag 12 maart verwelkomt Basisschool De Tovervogel in Oisterwijk het Brunel Solar Team met hun zonneauto, Nuna. Huub Kavelaars, een oud-leerling van de school, komt weer terug bij zijn basisschool om de jonge leerlingen te inspireren op het gebied van duurzaamheid en innovatie.

Het Brunel Solar Team bij de finish van de Bridgestone World Solar Challenge 2023 (Foto: Hans-Peter van Velthoven).

Samen met enkele andere teamleden zal Huub op Basisschool De Tovervogel een presentatie geven over de zonneauto, Nuna, van het Brunel Solar Team. Natuurlijk wordt er ook een van de vorige zonneauto’s meegebracht. De studenten zullen uitleggen hoe de auto wordt gebouwd en hoe het team samenwerkt. De leerlingen krijgen ook de kans om de zonneauto van dichtbij te bekijken en vragen te stellen aan hun voormalige schoolgenoot.

Huub Kavelaars

Het Brunel Solar Team, bestaande uit 11 gedreven studenten van de TU Delft, ontwerpt jaarlijks een nieuwe zonneauto om deel te nemen aan zonneraces over de hele wereld. Dit jaar zullen ze proberen voor de vijfde keer kampioen te worden in Zuid-Afrika, tijdens een 8-daagse zonnerace van Johannesburg naar Kaapstad. Hun doel is om zoveel mogelijk kilometers af te leggen en zo de grenzen van duurzame technologie te verleggen.