uitgelicht

Er is nog plek bij Beeldkracht Oisterwijk en hun beeldende kunst project


Beeldkracht Oisterwijk laat zien hoe belangrijk kunst is voor mensen met geheugenproblematiek. Kunst biedt een waardevolle uitlaatklep om emoties te uiten en persoonlijke groei te stimuleren, en de organisatie is vastbesloten hier meer mee te doen.

Nu nog in 2D, straks in 3D, niet alleen schilderen, maar straks ook 3 dimensionaal werk.

Hoewel zij momenteel voornamelijk werken binnen de schilderkunst, verkennen ze de mogelijkheid om de visie van Beeldkracht uit te breiden naar het driedimensionale (3D) domein, zoals keramiek, beeldhouwen of multimedia.

Vanaf april organiseren ze daarom een serie van vier workshops gericht op het werken in 3D. Tijdens deze workshops verkennen de cursisten hoe keramiek, multimedia en beeldhouwen kunnen bijdragen aan het uitdrukken van hun verbeelding. De cursisten worden uitgedaagd om zelf aan de slag te gaan, waarbij het onderzoeken van vorm het vertrekpunt vormt en wordt toegewerkt naar vormvastheid. De ervaren docenten Monique van Gemert en Saskia Meijer zullen de workshops begeleiden.

De workshops vinden plaats op 2, 9, 16 en 23 april op dinsdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. De kosten voor de vier workshops bedragen 100 euro. Als u iemand kent die binnen de doelgroep van Beeldkracht valt (mensen met geheugenproblematiek) en interesse heeft, kunt u zich aanmelden. Stuur uiterlijk 15 maart een e-mail naar secretarisbeeldkracht@gmail.com.