ondernemers

De Michel of later Het Gemak Haaren krijgt metamorfose naar wonen


De eigenaar van het horecapand waar voorheen Eetcafé De Michel en later Het Gemak gevestigd was, wil deze locatie ombouwen tot appartementen en studio’s.

Het plan van KH Vastgoed BV, voor de herbestemming van de voormalige horecalocatie (Bron: Gemeente Oisterwijk).

Om het plan te realiseren, heeft deze aan de gemeente een voorstel ingezonden, waarbij enkele aanbouwen worden verwijderd, en de bestaande bouw opnieuw wordt ingericht. ‘De horecaruimte is op dit moment niet meer als horecaruimte in gebruik… … Wij zoeken naar een manier om het onderhavige pand te gaan gebruiken voor functie “wonen”, in lijn met de al langer in gang gezette verdichting van het lint met woningen en in lijn met eerder naar buiten toe gebrachte plannen voor transformatie van de functies winkel en tankstation naar wonen een paar percelen verder.’

Het plan voorziet in de realisatie van 4 appartementen voor tweepersoonshuishoudens in het hoofdgebouw en 5 studio’s voor starters in de achterliggende aanbouw. Het gebouw wordt hierbij ‘qua look and feel’ in de oude staat teruggebracht met een groene aankleding aan de straatzijde. Het bestaande parkeerterrein aan de achterzijde wordt gebruikt voor het parkeren van de bewoners.

Het plan zou passen bij de herindeling van de nu nog benzinepomp en als later ook het gapende gat op de Driehoeven gevuld is, geeft dat een impuls aan woningen en herstel van het straatbeeld.

Het plan is middels een principeverzoek voorgelegd aan het college, die daar later een beslissing op neemt.