ondernemers

Thomas van Berkel Zuid-Nederlands Kampioen 1500 meter

In het weekend van 3 en 4 februari werd in Breda door schaatsers uit Noord-Brabant, Zeeland en Limburg gestreden om twee schaatstitels van Zuid-Nederlands Kampioen.

Thomas van Berkel (midden) op het podium als Afstandskampioen 1500 meter (Foto: Wouter Groenen).

Op zondag 4 februari werd Thomas van Berkel van Schaatsclub De Vennen uit Moergestel Afstandskampioen 1500 meter en bij het Marathonkampioenschap op zaterdag 3 februari behaalde Tom van Dijck de tiende plaats in de gecombineerde categorie van Junioren-A, Senioren en Masters. Tijdens een gewone wedstrijd in Tilburg waren er voor schaatsers van De Vennen vier persoonlijke records (PR’s) en een promotie.

Normaliter wordt bij Afstandskampioenschappen enkel onderscheid gemaakt tussen dames en heren en strijden schaatsers van alle leeftijdscategorieën per geslacht om slechts één titel. Bij het Afstandskampioenschap 1500 meter op zondag 4 februari werd hierop een uitzondering gemaakt en werden er wel prijzen per leeftijdscategorie uitgereikt. Thomas werd bij de Junioren-A Zuid-Nederlands Kampioen in een tijd van 2:00.17. Met deze tijd was hij zelfs de snelste van alle achtendertig deelnemende Junioren, Senioren en Masters en werd hij dus ook de kampioen van alle heren.
Een dag eerder had Tom van Dijck bij het Zuid-Nederlands Marathonkampioenschap de pech dat wel alle Junioren-A, Senioren en Masters in één herencategorie werden ingedeeld. In de wedstrijd over vijfenzeventig ronden ging Tom namelijk als tiende van alle deelnemers en als derde A-Junior over de finish. Bij aparte categorieën zou hij dus een bronzen medaille hebben gewonnen. Eerder op de avond had Maartje van Dijck de tweede plaats bij de meisjes Junioren-C behaald in een gewone wedstrijd van de jeugdmarathoncompetitie.

Op zondagavond 4 februari was er ook een gewone wedstrijd in Tilburg. Dankzij een heel ruim PR op de 500 meter promoveerde Zoé van de Laar hier naar de zesde klasse. Ook Tom van Dijck voegde weer een PR toe aan zijn lange lijst van verbeteringen van dit seizoen en Gerard Adolfse verbeterde zelfs zijn records op beide gereden afstanden. Hieronder alle in Tilburg gereden tijden:

Maartje van Dijck reed 50.36 en 51.11 in twee ritten over 500 meter.

3 leden reden een rit over 500 (1e tijd) en 1000 meter (2e tijd): Tom van Dijck 42.43 en 1:24.71 (PR); Gerard Adolfse 50.69 (PR) en 1:39.13 (PR); Zoé van de Laar 58.11 (PR en promotie) en 2:01.13.
Teun van der Linden reed in een bijzonder vlakke race de 3000 meter in een tijd van 4:17.11.