uitgelicht

Rugby Oysters gaat door met carnaval


Rugby met Carnaval? Ja, de wedstrijd start om 12.00 uur!

Ssst, zachtjes, nog niet helemaal wakker misschien, wel wat eerder starten, zodat we straks nog kunnen feesten! (Bron: Oysters.nl)

Hoe belangrijk is Carnaval in Brabant? Die vraag is wellicht moeilijk te beantwoorden door een bondsbureau, gevestigd in Amsterdam. Het past volgens de beleids-en agendabepalers niet bij het thema “Topsport”. Wie moeten we dan vragen hier iets over te zeggen? Klaas Dijkhoff? Hij opperde laatst in een Interview: “Ik herinner het me nog goed. Vorig jaar probeerden ze in politiek Den Haag het carnavalsfeest te verzetten omdat de Cito-toetsen voor basisschoolleerlingen ook in dezelfde periode waren gepland. Het zorgde voor een golf van onrust hier in de provincie met de zachte g. Want carnaval verplaatsen, da’s hetzelfde als kerst vieren in de zomer met een gekoeld glas rosé in plaats van Glühwein.”

Wat heeft de rugbybond gedaan? In ieder geval (grote dank!) alle Carnaval vierende clubs in de Ereklasse een thuiswedstrijd gegeven op zaterdag 10 februari! En wat deden de clubs. Zij vervroegden allen de aanvangstijd van hun wedstrijden. Zodat er die dag ook het allerbelangrijkste feest gevierd kan worden.

Zaterdag 10 februari om 12.00 uur de Kick Off van Oisterwijks Döllekesgat tegen D.I.O.K. Leiden, ofwel het Sleutelgat. Alaaf!