uitgelicht

Beeldbank Oisterwijk: De Böllekes – ‘We viere saome Carnaval’


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de Beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

Riny Couwenberg en John Kusters zingen ‘We viere saome Carnaval’ (Bron: LOVO)

In de geschiedenis van het Oisterwijkse Blèrkonkoers zong en speelde dweilorkest ‘De Böllekes’ zich vele malen naar de hoogste regionen in de puntentelling. Zo ook met het lied ‘We viere saome Carnaval’ waarmee ze in 1995 op de eerste plaats kwamen.

Het lied was hoogst actueel omdat destijds Oisterwijk en Moergestel spoedig zouden samengaan binnen de gemeentelijke herindelingen. “We goan fusere en Gèsels lere!” was een van de spitsvondige teksten die voor het voetlicht werden gebracht door vaste zangers Riny Couwenberg en John Kusters.

De hechte club muzikanten die hard op weg is naar ’n bestaan van 50 jaren omschrijft zichzelf als ‘n groep prettig gestoorde mannelijke muzikanten uit Oisterwijk en omstreken. Als je het op woorden gooit dat het erop lijkt dat louter mannen welkom zijn bij de groep wordt dat direct ontzenuwd met de gevatte woorden dat alle geslachten welkom zijn! (Mits staande kunnende plassen…)

 

 

 

Klik en bekijk de Beeldbank van Oisterwijk