ondernemers

Nieuwe consul voor oorlogsgraven in Oisterwijk


Op 8 februari is Frank Molenschot, Teamleider Buitendienst, aangesteld als consul voor de Oorlogsgravenstichting. Burgemeester Hans Janssen heeft hem benoemd.

Peter Wolderink (Teamleider en inspecteur Oorlogsgravenstichting), Frank Molenschot (Teamleider buitendienst, nieuwe consul gemeente Oisterwijk) en burgemeester Hans Janssen.

In deze rol is de heer Molenschot de lokale vertegenwoordiger van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente Oisterwijk en daarmee verantwoordelijk voor de in- en externe contacten met betrekking tot het onderhoud van de oorlogsgraven. In de gemeente Oisterwijk liggen 1 Nederlandse en 15 geallieerde oorlogsslachtoffers begraven. De heer Molenschot heeft Erik Sweegers opgevolgd als consul.

In bijna elke gemeente in Nederland bevindt zich wel een oorlogsgraf. De consuls spelen een belangrijke rol bij het beheer en onderhoud van deze graven. In heel Nederland ondersteunen ongeveer 300 consuls de Oorlogsgravenstichting bij de uitvoering van haar werkzaamheden. De consuls, die meestal in dienst zijn van een gemeente, worden officieel benoemd door de burgemeester.

Oorlogsgravenstichting
De Oorlogsgravenstichting houdt de herinnering aan alle Nederlandse oorlogsslachtoffers levend bij huidige en toekomstige generaties. Dit doen wij door hun levensverhalen te verzamelen en te delen en het onderhouden van de 50.000 Nederlandse oorlogsgraven waar ook ter wereld.