uitgelicht

ContourDeTwern is campagne gestart voor nieuwe vrijwilligers


ContourdeTwern is een campagne gestart om nieuwe vrijwilligers te werven. Met de campagne ‘Word vrijwilliger op jouw manier’ hoopt de welzijnsorganisatie in contact te komen met mensen die zich willen inzetten voor een ander.

Sta jij klaar om een ander te helpen?

Vrijwilligerswerk wordt de komende jaren steeds belangrijker: denk bijvoorbeeld aan de groeiende vraag naar mantelzorgers, vrijwilligers voor clubs, verenigingen en buurthuizen of maatjes voor mensen die hulpbehoevend of eenzaam zijn. Uit onderzoek blijkt dat vrijwilligerswerk goed is voor het welbevinden van mensen, energie oplevert en de ontwikkelingsmogelijkheden vergroot. Met vrijwilligerswerk doe je niet alleen goed voor een ander, maar ook voor jezelf.

De campagne benadrukt vooral dat vrijwilligers hun werkzaamheden en tijd zélf kunnen indelen en dat vrijwilligerswerk heel divers kan zijn. Meer dan in het verleden bestaat de behoefte om vrijwilligerswerk op projectmatige basis uit te voeren, op tijden die bij het schema van de vrijwilliger zelf passen. ContourdeTwern hoopt met geïnteresseerden in contact te komen en kennismakingsgesprekken te voeren waarin samen wordt gezocht naar een passende invulling van het vrijwilligerswerk.

De wervingscampagne draait vooralsnog in Tilburg, Oisterwijk en Boxtel. Naast een online campagne worden er offline middelen ingezet, zoals advertenties, posters en driehoeksborden. Ook worden er online vrijwilligerscafés georganiseerd op donderdag 7 maart en dinsdag 26 maart van 19.00 tot 19.30 uur. Daar kunnen geïnteresseerden vragen stellen, in contact komen met andere vrijwilligers en meer informatie krijgen. Inschrijven daarvoor kan via https://www.contourdetwern.nl/online-vrijwilligerscafe/