Care Inn

Schaatsplezier in Moergestel


Op de vennen is het gevaarlijk en onvoldoende dik; maar op de ijsbaan in Moergestel of bijvoorbeeld een ondergelopen weiland is het ijs dikker, en ondiep, dus genieten! 

Schaatsen op een ondergelopen weiland in Moergestel (Foto: Toby de Kort).

Afgelopen woensdag kon er al goed geschaatst worden. De vele regenval van afgelopen weken zorgt er dit jaar ook voor dat weilanden onder water staan, en dat geeft een leuke bijkomstigheid voor de schaatsliefhebbers, die al snel aan het schaatsen konden. Het ondiepe laagje water zorgt er meteen ook voor, dat er geen gevaar is om diep door het ijs te zakken.

Iets wat op de schaatsbaan in Moergestel ook het geval is, zo lang als dat verantwoord kan, en dat wordt iedere dag opnieuw bekeken. Die baan is in beheer van schaatsclub De Vennen. Woensdag was de baan na enige tijd weer gesloten. vandaag wordt dat opnieuw bekeken. De actuele opening leest u op de website van de club (klik).

Van beide schaatslocaties is een mooie fotoserie gemaakt (klik), met dan aan ‘onze’ Toby …