ondernemers

Sauwelaars Moergestel stellen zich voor


Vrijdag 2 en zaterdag 3 februari om 20.00 uur staan ze in Den Boogaard met hun sauwels. De verkoop is op zaterdag 6 januari in Den Boogaard en start om 10.00 uur. Kaartjes kosten €15,- per stuk, per persoon geldt een maximum van 4 kaartjes.

Maikel Denissen

Met Maikel Denissen kunnen we inmiddels wel spreken van een ervaren rot. Voor de 22e keer kruipt Maikel in de Gèsselse ton, wat met recht een speciale carnavaleske mijlpaal genoemd mag worden. Een taalkunstenaar, zo zou je Maikel ook kunnen zien. Want met zijn vele woordgrappen gooit hij een heel eigen sausje over de toch al hilarische belevenissen die hij ieder jaar weer met het publiek deelt. En daarmee maakt hij deze avonturen zo visueel en voorstelbaar dat het publiek vaak vertwijfeld achter blijft. Heeft hij dit alles nu wel of niet echt meegemaakt…..? Ook zo benieuwd wat Maikel afgelopen jaar weer allemaal is overkomen??

Michaëla Kosters

De tweede sauwelaar die we kunnen voorstellen is Michaela Kosters. Afgelopen jaar stapte zij dapper voor de eerste keer en als enige vrouw de ton in. En na dit ijzersterke debuut heeft ze de smaak zo te pakken, dat ze ook dit jaar weer acte de présence geeft. Wat werd er vorig jaar verschrikkelijk veel en hard gelachen om ons Mie. Wat er in een jong gezin met opgroeiende kinderen allemaal op je af komt en mis kan gaan, wist Mie haarfijn uit de doeken te doen. Voor heel veel mensen zo ontzettend herkenbaar. Alleen beleefde Mie het op zijn zachtst gezegd allemaal net wat intenser dan de gemiddelde jonge moeder. Maar met een flinke dosis zelfspot wist ze zich hier toch doorheen te worstelen. Komt Mie dit jaar met een update van haar gezinssituatie of laat ze een hele andere kant van zichzelf zien??

Eric Boogaers

Sauwelaar nummer 3: Terug van weggeweest en wat hebben we hem met zijn allen erg gemist afgelopen jaren: Eric Boogaers!! Van Eric weten we nooit wat we kunnen verwachten, behalve dan dat hij altijd en immer de lachers op zijn hand krijgt en de zaal plat speelt. Waar de ene sauwelaar jarenlang vasthoudt aan één en hetzelfde karakter, daar komt Eric elk jaar met een nieuw typetje. En wat hebben we er al veel gezien, want Eric zal dit jaar voor maar liefst de 18e keer de ton bestijgen! Van de Visboer tot Sneeuwwatje en van Bennie Trouw de trouwambtenaar tot aan onze enige echte eigen Koning! De typetjes van Eric zijn inmiddels een begrip in ’t Pierewaaiersrijk en Eric zelf is misschien welhaast een fenomeen te noemen. Het is eigenlijk wachten tot er een sauwelaar opstaat die als het typetje Eric Boogaers opkomt. Maar eerst wachten we nog in spanning af met wie en welke kletspraat Eric zelf deze keer nog komt.

Leon van Helvert

En dan sauwelaar nummer 4. Leon van Helvert en zijn alter ego Leeke debuteerden vorig jaar in de ton. En wat een debuut was dat. Leeke beschreef als hofhoudingslid op gortdroge, stoïcijnse, maar ook hilarische wijze het leven van een Pierewaaier. Hoe verlopen alle avonden op pad met de hofhouding? Leeke wist alle voors en tegens in geuren en kleuren te vertellen. Het is dan ook niet helemaal duidelijk of Leeke nog steeds deel uitmaakt van de hofhouding van CV de Pierewaaiers en weer een hoop heikele avonturen heeft beleefd. Het zou namelijk ook zomaar kunnen dat Leon zich een ander typetje aanmeet. En dan kunnen we daar weer met z’n allen smakelijk om gaan lachen. Leon zijnmanier van sauwelen, gecombineerd met de interactie met het publiek, zou zomaar een lachgarantie genoemd kunnen worden!

Wie nummer vijf is op de foto??