ondernemers

Beeldbank Oisterwijk: Driekoningenzingen in De Kunstkring, 1994


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de Beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

Met trillende knieën op het Kunstkringpodium in 1994 voor het traditionele Driekoningenzingen. (Bron: LOVO)

Begin jaren ’90 kende het Driekoningenzingen in Oisterwijk een mooie opleving. Cultuurgebouw ‘De Kunstkring’ verwelkomde op 6 januari kinderen -die even tevoren de deuren langs waren gegaan- om hun lied op het Kunstkringpodium nóg eens te laten horen aan het toegestroomde publiek én een jury.

De verdiensten werden vol trots in een grote doos gedaan ten bate van een goed doel. Natuurlijk waren er fijne prijzen te winnen, beschikbaar gesteld door Oisterwijkse winkeliers. En vanzelfsprekend waren er lekkere koeken om de inwendige mens te versterken. Traditioneel zat in een van de koeken een boon, wie de boon trof kon rekenen op iets extra’s!

Initiatiefnemer Ben Schräder trok jarenlang de kar en tekende voor de presentatie van deze winteractiviteit. In de film passeren vele kindergezichten van toen de revue! Ben overleed in december 2023 op slechts 66-jarige leeftijd.

 

 

 

Klik en bekijk de Beeldbank van Oisterwijk