ondernemers

Haaren nu ook vermeld op wegwijzer Middelpunt BeNeLux


Het dorp Haaren – sinds januari 2021 onderdeel van de gemeente Oisterwijk – is afgelopen week vermeld op de wegwijzer bij het Middelpunt van de BeNeLux.

Burgemeester en Haarens raadslid onthullen de wegwijzer naar Haaren (Bron: Gemeente Oisterwijk).

Het Middelpunt van de Benelux is volgens bepaalde berekeningen (er zijn meer mogelijkheden) gelegen in Moergestel. Aldaar is een wegwijzer aanwezig, met daarop de dorpen van de gemeente, en enkele grotere plaatsen. Haaren ontbrak op die wegwijzer, omdat bij de plaatsing het dorp nog niet bij onze gemeente behoorde.

Burgemeester Hans Janssen en Alex van Assouw, raadslid uit Haaren, onthulden de richtingwijzer naar Haaren tegen de achtergrond van de schaatsbaan in Moergestel. ‘De bordjes van de wegwijzer waren in slechte staat en aan vervanging toe,’ aldus de gemeente, ‘hoogste tijd om een bordje richting Haaren toe te voegen, dat sinds 2021 ook onderdeel uitmaakt van de gemeente Oisterwijk’. De wegwijzer staat er sinds de viering van het 800-jarig bestaan in 2012 – 2013. Naast Haaren worden de afstanden naar Brussel, Luxemburg, Amsterdam, Oisterwijk, Heukelom en Moergestel-centrum aangegeven.

Naast de wegwijzer is de natuurijsbaan van schaatsclub De Vennen, en men kan via het pad langs de wegwijzer ook mooie wandelingen maken. U treft een en ander aan de Scheerman in Moergestel.