ondernemers

Goed begin Oisterwijk Oysters in Rugby Trophy

Veel werd er niet gerugbyd afgelopen weekend. Nagenoeg alle wedstrijden in de vaderlandse competitie werden afgelast omdat Koning Winter hevig met de scepter zwaait.

Terwijl ook in de Ereklasse de meeste wedstrijden werden afgelast mochten de heren van Oysters 1 aantreden in Haarlem. Daar had het nauwelijks gesneeuwd en lag het kunstgrasveld er redelijke goed bij. Voor zover een kunstgrasveld er goed kan bijliggen natuurlijk. Met een zo sterk mogelijke opstelling (waarbij gelukkig vanuit Oysters II Bastiaan, Mitchell en Patrick aansloten) traden de Oysters Haarlem tegemoet. Toch was het al snel 5-0 door een snelle try van Haarlem.

Toch was er geen paniek. We wisten dat Haarlem flink gemankeerd aan de wedstrijd begon. Eerste rijers zijn schaars maar niet zo schaars als in Haarlem. Daar hebben ze er momenteel maar eentje. De andere plekken werden ingevuld door de coach én later in de wedstrijd door een veteraan (klinkt wat oneerbiedig maar het is niet meer dan het beestje bij de naam noemen. Met de kennis van nu: dat deed deze meneer naar behoren). De Oysters speelden de eerste helt met de wind schuin over het veld tegen wat tot gevolg had dat onze master kicker (Ralf) toch een paar penalty’s mistte. Gelukkig was Paulo wat minder afhankelijk van de wind want zijn trie was van graniet.

Wat wel erg onfortuinlijk was: Damon mocht na een dikke 12 minuten naar de kant omdat zijn neus in aanraking was gekomen met een knie. In eerste instantie leek de schade behoorlijk maar naarmate de tijd verstreek kwam de ijzersterke Nieuw Zeelander bij zijn positieven. De wedstrijd bleef gelijk opgaan waarbij de Oysters de pech hadden dat de penalty’s door de wind erg moeilijk te conerteren waren. De ruststand was verdiend 10-8 voor Haarlem.

De velden in Oisterwijk waren niet bespeelbaar (Bron: Oysters.nl)

Ondertussen geselde de wind en de kou de toeschouwers en de tweede helft bracht de Oysters vooralsnog penalty’s. In totaal benutte Ralf er 4 (12 punten) en daardoor bleven de Oysters lang in de wedstrijd. Toch wist Haarlem weer te scoren en gingen de Oysters, mét kunstlicht (alles kunst vandaag) op zoek naar de aansluiting.

Met nog 2 minuten op de klok leidde Haarlem met 22-17 en behalve de complimenten leken de Oysters met slechts 1 puntje te vertrekken. Toch kwam uit een (overigens de hele wedstrijd) dominante scrum even ruimte. Mitchell Thijs die 20 minuten tevoren zijn debuut maakte schoot langs de scrum en vond in het hoekje Toon van Spaandonk die zijn rentree met een trie luister bij zette.

Helaas ging de kick mis. Het Chinees uurwerk van de referee gaf nog 2 minuten aan. Doordat de wedstrijd 5 gele kaarten kende (3 voor Haarlem en 2 voor Oysters) was er wat tijd extra. Haarlem viel aan en de Oysters verdedigden. Met man en macht. Het was uiteindelijk genoeg.. Eindstand 22-22

Velden Oisterwijk afgekeurd

De wedstrijden van de Junioren en Colts van zaterdag werden afgelast. Omdat er voor deze categorie nog genoeg inhaalmomenten zijn wordt de wedstrijd verplaatst. Ook de uitwedstrijd van de Cubs in Nijmegen bij de Wasps werd afgelast. Oysters team 1 ging op reis naar Haarlem want kent de omkeerregeling (zie boven). Oysters team 2 gaat naar Goes om dezelfde reden. Oysters ut Vijfde werd helaas ook afgelast.