uitgelicht

Beeldbank Oisterwijk: 45 Jaren Sauwelen in Haaren!


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de Beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

2024; 45 Jaren Tonproaten in Haaren! (Bron: film Gerda Voorhaar)

De Gemeente Oisterwijk is trots op haar traditionele Sauwelavonden. Afgelopen weekend kregen in de kern Oisterwijk de Tonproaters de lachers weer op hun hand. Komend weekend -26 en 27 januari- barst het Sauwelfestijn in Haaren opnieuw los!

Even naar 2023: Geheel volgens Carnavalstraditie werd er toen vanzelfsprekend met het elftallig stelsel gerekend; vorig jaar berekende men maar liefst het aantal van 4 x 11 Sauweledities! Dat brengt ons dit jaar aan de 45e jaargang!

Gerda Voorhaar -die menig Haaren-item voor LOVO verzorgt- verzamelde in 2023 ’n massa foto’s en stelde daarmee ’n fijn overzichtsfilmpje samen over die 44 jaar Sauwelvertier. Kijk daar ‘ns naar én…

…én laat u daarna verleiden om naar het fantastische YouTubekanaal te kijken met de naam ‘Films uit Haaren N-Br’ (https://www.youtube.com/@filmsuithaaren). Naast veel ander filmmateriaal uit het verleden kunt u er smullen van menig sauweloptreden. ‘Jantje den Wieldraaier’, ‘Trui van Tien van Jan van Martes Ome’, ‘Betje’, ‘Joanuske Hei, de Klusjesman’ en Ad en Piet van de Struivendurpse drukkerij’ én anderen weten van wanten in de ton!

Alvast veel plezier!

 

 

 

Klik en bekijk de Beeldbank van Oisterwijk