ondernemers

Eerste weken van het nieuwe jaar bij rugbyclub Oisterwijk Oysters


Om te beginnen was er een feestmaand voor de TBM!

Gerrit van der Straaten:

Op 5 december bracht Sinterklaas ons een bezoek met z’n Pieten. En dat hebben we geweten!! De Pieten en de TBM-ers weten wel wat een feestje bouwen is. Na afloop hebben alle kids goed gemutst een poortje gemaakt om de Sint, zoals het hoort, te bedanken voor zijn bezoek. Dezelfde dag zijn er een paar prachtige tenten bezorgd voor de TBM dus die hebben we tijdens de Sinterklaasavond gepresenteerd.

Twee ondernemende ouders hebben de TBM twee fantastisch mooie tenten gegeven. Deze tenten gaan mee naar de toernooien zodat we een plek hebben waar we onze spullen droog kunnen wegleggen en waar de boys en girls bij slecht weer eventueel kunnen schuilen. Natuurlijk gaan ze ook mee naar het beachtoernooi in Scheveningen. Maar het allerbelangrijkste is dat we overal waar we komen een plek hebben die voor iedereen herkenbaar is in de mooie blauwe kleuren van de Oysters! AKD en Buro van Linden, superbedankt voor deze supermooie tenten!!

Een paar weken later was het tijd voor de kerstvakantie. Op de eerste dag van de vakantie zijn we door Frans uitgenodigd om een uur te komen schaatsen. De kids on ice en voor de ouders een heerlijk bakje koffie en thee. Het was geweldig, Frans. Dank je wel!!

En we hebben de vakantie afgesloten met een training bij de Ducks in Boxtel. Onze eigen velden waren afgekeurd en daarop heeft Björn ons uitgenodigd om bij de Ducks te komen trainen. De kids hebben ondanks het slechte weer heerlijk getraind en het clubhuis was open voor een kopje koffie voor de ouders. Na afloop had Björn voor alle TBM-ers een beker warme chocomel om lekker op te warmen. Björn en de Ducks, bedankt!!

Namens alle TBM-ers wens ik jullie een heel fantastisch 2024. Op naar een mooie tweede seizoenshelft!!

Junioren grijpen langs zege

Jolanda Dingemans:

De Junioren grijpen langs de zege (Bron: Oysters.nl)

Zaterdag zijn onze Junioren afgereisd naar Hoek van Holland. Ondanks de kou een aantal blessures en zieken, waren de junioren er na een verdiende kerstvakantie weer helemaal klaar voor om de strijd in de Bowl Competite aan te gaan. Binnen 2 min stonden onze Junioren met 0-7 voor. Toen er 10 min later een 2de try van onze kant werd gescoord waren de Waterweg Warriors wakker en barste er een ware strijd los.

Zoals we gewend zijn van onze Junioren hebben ze met hier en daar de nodige frustratie maar ze hebben wel keihard gewerkt tot het laatste fluit signaal. Helaas konden ze ondanks hun inzet de winst niet mee naar huis nemen. Eindstand 37-21

Voor wie zin heeft volgende week komt Delft in Oisterwijk op bezoek. Een aantal ouders en Junioren gaan de keuken in om lekkere dingen te bakken. De opbrengst van al dit lekkers word gedoneerd in de tourpot van de Junioren. Dus kom ze aanmoedigen Junioren: Oysters-Delft 20 januari Kick Off 12.00 uur.

Laatste wedstrijd eerste ronde Ereklasse

Jan van Spaandonk:

In Naarden kon de sleutel in de grond. Een oude truc om te bepalen of het veld ontdooid was en klaar voor een wedstrijd Ereklasse. De ploeg van trainer Arno Mansveld (via de nieuwste technieken en een oortje bijgestaan door Rik van Balkom) speelden een puike eerste helft. Zeer gedisciplineerd en vanuit een gesloten verdediging werd t’Gooi op afstand gehouden. Zoals te doen gebruikelijk namen de Oysters de voorsprong. In de laatste 5 wedstrijden is dit telkens het geval geweest. Ditmaal stond het vizier van Fly Half Ralf Steenbakker op scherp en werd een van de vele penalties benut.

Daar waar de Oysters de discipline in de ploeg hielden daar lieten de spelers van ;t Gooi een verkeerde wedstrijdinstelling (veel te slap begonnen) doordruppelen in het veelvoudig maken van penalty fouten. Daardoor konden de Oysters met opgeheven hoofd de kleedkamer opzoeken met een voorsprong van 7- 9.

Voormalig Bondscoach Gareth Gilbert (haast onherkenbaar want minimaal één Isaac Kense afgevallen) zal behoorlijk tekeer gegaan zijn in de rust. Want weliswaar waren alle kaarten op deze laatste speeldag in de eerste ronde van de Ereklasse al geschud; een thuisnederlaag werd natuurlijk niet geaccepteerd. Met volledige focus en een ruime bank begon ’t Gooi aan de kleine inhaalrace. En hoewel de invallers aan Oysterskant allemaal positef bijdroegen aan het team kon men niet voorkomen dat de tweede helft op het conto van de Naardernaren werd geschreven.(wie er werkelijk uit Naarden komt van dit team?)

Voor de Oysters rest niets anders dan de focus op de tweede ronde af te stellen. Aanstaande zaterdag komt (naar verluidt want het programma is bij het schrijven van dit stukje nog niet vrijgegeven) RFC Haarlem op bezoek. De vorige partij tegen dit team werd een regelrechte kraker met een apotheose die we ons nog lang zullen heugen.

De Kick Off is (ijs en weder dienende) zaterdag om 15.00 uur!