ondernemers

Dit zijn 5 verschillende soorten vakanties waarbij je lekker actief blijft *


Iedereen plant zijn of haar vakantie anders in. De een ligt het liefst alleen maar op het strand en de andere wil graag actief bezig zijn. Dit artikel is voor iedereen die een combinatie tussen die twee wil: om lekker actief te blijven tijdens de vakantie.

Er zijn talloze activiteiten om actief te zijn tijdens de vakantie. Of je nu houdt van wandelen, fietsen, klimmen of watersporten, er is altijd een vakantie die bij jouw interesses en niveau past. In dit artikel bespreken we vijf verschillende soorten vakanties waarbij je lekker actief blijft.

Wandelen in Italië

Italië is een veel bezocht vakantieoord. Ieder jaar trekken duizenden Nederlanders naar het land om te genieten van het heerlijke eten en de omgeving. De Alta Via del Granito is een trektocht die je meeneemt door het prachtige Gran Paradiso National Park in Italië. Dit avontuurlijke pad loopt door adembenemende bergen, gletsjers en valleien, en is oogverblindend. Tijdens deze vakantie kun je genieten van spectaculaire uitzichten en wandelingen van verschillende niveaus, waardoor het perfect voor jong en oud is. Het is een geweldige manier om de natuur te ontdekken en tegelijkertijd actief te blijven.

Alta Via 2

Voor wie wandel ervaring heeft, snappen we dat je wat meer uitdaging wilt. Voor de ervaren wandelaar is de Alta Via 2 een geweldige keuze. Dit langeafstandspad strekt zich uit over de Italiaanse Alpen langs prachtige bergroutes en onaangetaste natuur. Tijdens deze vakantie kun je genieten van de rust en stilte van de bergen, terwijl je jezelf uitdaagt om steeds hogere pieken te bereiken. Het is een geweldige manier om je uithoudingsvermogen te testen en jezelf te overtreffen.

Fietsvakantie in de Provence

Op vakantie in de bergen (Bron: Pexels.com)

Voor wie liever op de fiets zit dan wandelen, is voor de liefhebbers een fietsvakantie in de Provence een geweldige keuze. Dit prachtige gebied in het zuiden van Frankrijk biedt een prachtig landschap, van glooiende heuvels tot pittoreske dorpjes. Tijdens deze vakantie kun je genieten van heerlijke fietstochten door lavendelvelden en wijngaarden. Het is een geweldige manier om de Franse cultuur en cuisine te ervaren, terwijl je actief bezig blijft.

Klimvakantie in de Dolomieten

Voor de avontuurlijke klimmers is een vakantie in de Dolomieten een must. Dit adembenemende gebergte in Italië biedt verschillende mogelijkheden voor klimmers van alle niveaus. Er zijn verschillende klim organisaties waar je als beginners de kunsten van het klimmen kunt leren. Of je nu een beginner bent of een ervaren klimmer, er zijn routes voor iedereen. Tijdens deze vakantie kun je genieten van de adrenalinekick van het klimmen en tegelijkertijd genieten van de prachtige omgeving.

Watersportvakantie in Griekenland

Voor de liefhebbers van watersporten is een vakantie in Griekenland een perfecte keuze. In Griekenland is het water helder blauw waardoor je nog meer kunt genieten van een heerlijke vakantie. Tijdens het watersporten kun je genieten van de uitgestrekte kustlijn van Griekenland. Of je nu van windsurfen, kajakken of zeilen houdt, er is voor elk wat wils. Daarnaast kun je prachtig snorkelen op verschillende locaties. Tijdens deze vakantie kun je genieten van de warme zon, het kristalheldere water en de adrenaline van het beoefenen van je favoriete watersport.

* Uitleg over de ster in de titel en de ‘pen met munten’ leest u in onze Disclaimer