ondernemers

Brandweerfiets van Ad de Brandwacht naar Döllekesgatse brandweervrijwilligers


Afgelopen week heeft de Dollekesbrandwachter, Ad Rozen, zijn brandweerfiets overgedragen aan de vrijwilligers van Brandweer Oisterwijk.

Brandwachter Ad overhandigde afgelopen week zijn fiets aan de leden van Spuit Elf (Foto: Annita Schepens).

De meer dan 80 jaar oude transportfiets is 50 jaar geleden, in 1974 omgebouwd door de wagenbouwers van CV Het is Toch Zo tot een heuse brandweer fiets. Met Carnaval 1975 ging de fiets de optocht in. Aan het stuur de toen nog jonge Dollekesbrandwachter die alle kijkers langs de kant lekker nat spoot. En dat was lachen!

Bijna 50 jaar hebben Ad Rozen en GePeters samen in de optocht gereden. Ad als Dollekesbrandwachter en Ge als Dollekesveldwachter. Ze hebben het publiek vermaakt met hun grappen en grollen.

Ad en Gé , samen voor de ook mooie oude brandweerwagen (Foto: Annita Schepens)

Spuit Elf, de vrijwilligers van de lokale brandweer die met carnaval ook altijd vol enthousiasme meedoen, gaan de fiets  in de optocht presenteren, en zullen de kijkers langs de kant weer voorzien van een lekker waterstraaltje. De belofte is gedaan, dat ze deze traditie tot in jaren zullen voortzetten.

Ad Rozen is zeer vereerd en is er van overtuigd dat de fiets op de juiste plaats terecht is gekomen. Hij wenst Spuit Elf nog in lengte van jaren veel plezier met de Brandweerfiets.

De Dollekesbrandwachter en de Dollekeswachter wensen allen een hele fijne, lollige en droge Carnaval 2024.

Klik hier voor weer een hele mooie fotoserie van deze vrolijk wachters!

Klik en lees meer over carnaval in onze dorpen!